DSC 0206

Lucas van Foreest uit Groningen heeft afgelopen weekend het open persoonlijk Rapid Schaakkampioenschap van de Haagse Schaakbond (HBS) op zijn naam geschreven. Het kampioenschap, waar ook vele Zoetermeerse schakers aan meededen, werd georganiseerd door Botwinnik in de grote zaal van het Stedelijk College Zoetermeer.

42 schakers uit heel Nederland streden dit weekend in de grote zaal van het Stedelijk College Zoetermeer om de eer. Voor het eerst waren er dit jaar geldprijzen te winnen en daar komen ook meesterschakers “van buiten” op af, zoals de bekende Lucas van Foreest uit Groningen (15 jaar met een rating van 2376) die dan ook de eerste prijs behaalde met 6,5 pt uit 7.

14-jarige

Ook de nummer 2 is in schaakkringen bekend: het is de pas 14-jarige Liam Vrolijk uit Rotterdam (2264) met 6 punten. Derde werd de regionaal bekende Fred Slingerland (Leiden, 44, 2333) met 5,5 punten. HSB-kampioen werd Giorgios Ketzetzis (van Schaakhuis Den Haag, 2311) met 5 punten. De hoogst geëindigde Zoetermeerse schaker werd Rogier Zoun (1968 met eveneens 5 punten.

 

-advertenties-

-goede doel-