Paul Jongejan trainer

Maandagavond speelden de teams Onder de 23 jaar van DSO en Voorschoten’97 hun eerste wedstrijd in de onderlinge competitie. Aan deze competitie doen verder mee de O/23-teams van Soccer Boys, sv Nootdorp, SVC’08 en SC Monster.

De wedstrijd werd geleid door arbiter Ron Karremans, die een leuke avond beleefde met veel doelpunten. De gasten uit Voorschoten kwamen uitstekend uit de startblokken en verrasten de thuisspelende ploeg volledig. Binnen vijf minuten stond de ploeg uit Voorschoten al op een voorsprong van 0-2. Evenals de zaterdag daarvoor bij het eerste team van DSO werden het middenveld en de verdediging verrast door twee zeer snelle buitenspelers en hadden de Zoetermeerders in de beginfase van de wedstrijd moeite met het spel van Voorschoten’97.

Antwoord

Na ongeveer een half uur spelen kwam het antwoord van de ploeg van het trainersduo Faizel Soekhai en Paul Jongejan. In deze fase van de wedstrijd kreeg DSO meer vat op het spel en wist het de stand op gelijke hoogte te brengen kort voor rust: 2-2. Op slag van het rustsignaal kregen de gasten een strafschop mee die moeiteloos werd binnen geschoten en zo ging de ploeg uit Voorschoten met een 2-3 voorsprong richting kleedkamer voor de thee.

In de tweede helft zag het publiek een andere wedstrijd. DSO nam veel meer initiatief en van het snelle combinatiespel van Voorschoten’97 was niet veel meer te zien. De thuisspelende ploeg dicteerde in deze tweede 45 minuten. Arbiter Karremans had nog maar nauwelijks gefloten voor aanvang van de tweede helft, of Dylan de Haan van DSO schoot zijn tweede treffer van de avond binnen de palen en bracht daarmee de stand weer op gelijke hoogte.

Dezelfde Dylan de Haan was hierna ook goed voor het vijfde en zesde doelpunt van de thuisploeg. Voorschoten’97 wist in deze speelhelft nog eenmaal het doel te vinden, want uiteindelijk een 6-4 eindstand opleverde.