RCB221016 0091Na verlies en winst kunnen de Silverdome Panters zich gaan klaarmaken voor de halve finale van de nationale ijshockeybeker. Het verlies van afgelopen vrijdag tegen de koploper Unis Flyers uit Heerenveen met 0-8 ,werd opgevolgd door een uitwinst van 3-8 tegen GIJS uit Groningen.

Op vrijdagavond stond het team van Jobert van Koot op het ijs tegen de Friese formatie die in volle oorlogssterkte naar Zoetermeer waren afgereisd. De ploeg uit Heerenveen ging voortvarend van start en dat leidde halverwege de eerste periode tot het eerste doelpunt. Daarna kwamen de gastheren er niet meer aan te pas en werd er met 0-8 verloren.

Balans
De eerste minuten van de wedstrijd waren beiden teams aardig in balans. Daar kwam pas verandering in toen de Zoetermeerders met een man minder op het ijs kwamen te staan. Toch was het de Finse goalie van de Panters, Villehart Kuusamo, die een achterstand wist te voorkomen, maar de kansen waren ook daar voor de thuisploeg. Toch waren de gasten uit Heerenveen die na 13 minuten op voorsprong kwamen. Flyers speler Ronald Wurm liet Kuusamo kansloos en scoorde de 0-1. Anderhalve minuut voor het einde van de periode werd het 0-2 voor de ploeg uit Heerenveen. Wederom was het Wurm die zijn tweede goal de avond scoorde.
De tweede periode begon waar de eerste eindige met veel druk vanuit de Flyers. Dit resulteerde in de vijfentwintigste minuut in de 0-3 door Marco Postma. Diverse kansen van de kant van Zoetermeer werden helaas niet verzilverd. De 0-4 kwam na ruim 33 minuten door Lars van de Edel. Twee minuten later was het wederom de beurt aan Ronald Wurm die met zijn derde doelpunt de 0-5 op het scorebord bracht. De zesde Friese goal kwam niet veel later door eerdergenoemde Van Edel.

In het laatste part van de wedstrijd ging de Zoetermeerse formatie op jacht naar de eretreffer. Helaas viel het doelpunt aan de andere zijde: Kevin Nijland scoorde in de 45ste minuut 0-7. Een achtste treffer voor de Flyers kwam vier minuten voor tijd op naam van Mark Hoekstra. Dit werd tevens de eindstand.

Nieuwkomer in de BeNe League
Een dag later stond het bekertreffen in Groningen tegen GIJS op het programma. De nieuwkomer in de BeNe League heeft weliswaar nog geen wedstrijd gewonnen in de bekercompetitie, maar staat wel om haar stugheid en fysieke spel. Het kan daarom ook geen verrassing zijn dat het voor de Panters geen gemakkelijke opgave zou zijn om even te winnen. Dat bleek ook wel uit het spel verloop: In de eerste periode kwamen de Zoetermeerders al na 30 seconden op voorsprong door een bliksemactie van Ludek Skop, gevolgd door de 0-2 van de stick van Cas Stap uit een man meer situatie na negen minuten wedstrijd. Niet lang daarna zorgde Gijs speler David Bartis voor de 1-2.

Doelpuntenmachine
Vijf minuten in de tweede periode was het opnieuw GIJs wat scoorde en daarmee de stand weer gelijktrok: De 2-2 werd door Danny Kerstholt langs Panters goalie Kevin Riedijk geschoten. Het antwoord van Zoetermeer bleef niet lang uit want na een minuut was het aanvoerder Joy Turpijn die wederom de Panters op voorsprong zette. Danny Kerstholt kwam niet veel later tot zijn tweede goal en maakte de 3-3. Hierna stokte de Groningse doelpuntenmachine: Vanuit een twee man meer situatie scoorde Thomas Borgman in de 32ste minuut de 3-4, gevolgd de 3-5 van Chris Toonen (ook 32ste minuut) en de 3-6 van Ludek Skop die net voor het einde van de periode zijn tweede goal van de wedstrijd scoorde. De derde periode leverde nog twee Zoetermeerse goals op namelijk de 3-7 van Pascal van der Velde (41ste minuut) en de 3-8 door Cas Staps die in de 45ste minuut ook zijn aantal deze avond op twee bracht.
Komende zaterdag begint voor de Silverdome Panters de BenNe League met een thuiswedstrijd tegen Ahoud Devils uit Nijmegen. De wedstrijdpuck zal het ijs van de Silverdome voor het eerst raken om 20.00 uur.

tekst: Michel Streur