Arsenio halfhuid scoort de 2 1Arsenio Halfhuid dolgelukkig na zijn beslissende treffer

Sportpark Bentwoud, zaterdagmiddag rond 16.45 uur. Een enorme ontlading bij spelers en begeleiding van DSO na het laatste fluitsignaal van arbiter Switser. Buitenstaanders vragen of het team de periodetitel heeft behaald. Dat was niet het geval, maar de wedstrijd had om een andere reden een grote emotionele lading voor DSO.


Ruim negentig minuten eerder vond er een zeer emotionele herdenking plaats op het hoofdveld van DSO. In aanwezigheid van familie en kinderen werd elftalleider Rob Duivelshof op indrukwekkende wijze herdacht. Het plotselinge overlijden van Rob, anderhalve week eerder, heeft een diep gat geslagen binnen de selectie en de vereniging. Vrijdag, een dag voor de wedstrijd vond de uitvaart plaats.


Weerbaarheid
In de week voorafgaande aan deze herdenkingswedstrijd was al gesproken over de mentale weerbaarheid van de ploeg. Trainer Faizel Soekhai had zijn mannen meerdere keren toegesproken en spelers de mogelijkheid geboden zelf aan te geven of ze mentaal sterk genoeg zouden zijn om te spelen. Er moest immers wel gepresteerd worden, iets wat Rob Duivelshof niet anders gewild zou hebben. Na het fluitsignaal moest de knop om .... en die knop ging ook om.

Het publiek zag een ploeg die vanaf het eerste balcontact fel op de bal zat en elk duel wilde winnen. Groot was dan ook de ontlading toen Kevin Mbemba de bal na nog geen drie minuten spelen binnen de palen schoot: 1-0. Veel mensen op de tribune en langs de lijn zullen een kippenvelmomentje hebben gekregen na het zien van de ontlading die zich hierna afspeelde bij de dug-out.
Soccer Boys, de formatie van trainer Robert Linthorst, kreeg hierna wat meer vat op het spel van DSO en hierdoor ontstonden er binnen het eerste kwartier een aantal kansen voor de bezoekers om de stand gelijk te trekken, maar ze waren niet scherp genoeg. Na een half uur spelen was het beste spel er wel vanaf voor DSO. Op slag van rust probeerde Vincent Visser de score nog te verhogen met een schot van grote afstand, maar trof geen doel.
Ook de laatste 45 minuten van de wedstrijd waren matig van de kant van DSO. Strijdlust hield de Zoetermeerse ploeg overeind. De combinaties werden niet meer gezocht en steeds vaker werd de lange bal gespeeld. Beste kans in de tweede helft was een schot van Jeroen Heijdt, dat geen doel trof maar het aluminium. Na twintig minuten spelen maakte Dion Zeelenberg de aansluittreffer voor Soccer Boys nadat de bal tussen twee twijfelende verdedigers van DSO viel.
In het resterende kwartier kreeg invaller Dylan de Haan de beste kans van de wedstrijd maar wist de één-op-één situatie met doelman Mark Heijntjes van Soccer Boys niet succesvol af te ronden. Nadat de meeste mensen ervan overtuigd waren dat beide teams met een punt genoegen moesten nemen, kwam twee minuten voor tijd toch de bevrijding. Arsenio Halfhuid zorgde met een frommelig stuiterballetje voor de 2-1. Het was geen sterk optreden van DSO, maar de wil om te winnen was er meer dan ooit.
Een periodetitel? Nee, de spelers zijn dolgelukkig dat ze op een indrukwekkende wijze en met een overwinning hun elftalleider hebben kunnen herdenken. Een afscheid wat Rob, na zijn ongekende inzet voor de selectie en de club DSO, heeft verdiend.

Foto: Frans de Best
Tekst: Eric de Wit

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-