Voetbal - De Zoetermeerse voetballers van DSO deden afgelopen week goede zaken. Nadat zij door waren in de districtsbeker, kregen zij Kethel/Spaland op bezoek. Het spel werd een fysiek harde strijd, met veel overtredingen. DSO bleef overeind en won met 3-1. De club heeft nu beslag weten te leggen op de tweede plaats in de competitie.

In de week voorafgaande aan het duel tegen Kethel/Spaland schaarde DSO zich knap bij de laatste zestien van het toernooi om de KNVB districtsbeker. Het schakelde de koploper in de zondag eerste klasse B, Leonidas, na strafschoppen uit nadat het in de reguliere speeltijd met 3-3 gelijk had gespeeld.

DSO copy
Mike Montanus maakt het Danny Fellinger van Kethel Spaland moeilijk

Zaterdag was Kethel/Spaland te gast op sportpark Bentwoud. De Schiedamse ploeg is de rode lantaarndrager en heeft tot nu toe slechts één punt behaald in de competitie. De equipe van trainer Faizel Soekhai maakt daarentegen een prima periode door en behaalde negen punten uit de laatste drie wedstrijden. Toch was de Zoetermeerse ploeg van te voren door de trainer gewaarschuwd voor onderschatting.
De thuisclub begon redelijk aan de wedstrijd en kreeg na drie minuten spelen de eerste kans om de score te openen. De ploeg van Raymond Kraaijbeek nam al snel het initiatief over en door agressief spel probeerde het de thuisploeg aan alle kanten te provoceren. Uiteindelijk resulteerde dit spel in een 0-1 voorsprong.

Yuri Nootenboom scoorde na een goede actie van Tim Lansbergen die doelman Leon Kleis omspeelde. Omdat arbiter Zuidwijk niet ingreep ontaarde dit fysieke spel in enkele zeer onaangename situaties. Zware overtredingen werden niet bestraft en het was wachten op het moment dat de wedstrijd uit de hand zou lopen. Na ongeveer een half uur spelen trok Zuidwijk dan toch de eerste gele kaart, maar de Schiedammers waren hier niet van onder de indruk en bleven hetzelfde spel spelen met veel overtredingen.

DSO hoofdveldNa de thee zag het publiek hetzelfde spelbeeld van de Schiedammers, maar zag het ook dat de thuisploeg nu beter spel op de mat legde. De combinaties liepen beter dan voor de rust. Er werd beter gebruik gemaakt van het middenveld en hierdoor kwamen dan ook de nodige kansen. Na een kwartier spelen kopte Arsenio Halfhuid de bal door op Leslie van den Berg die keeper Jeffrey Welbie kansloos liet:1-1. Tien minuten later kon het publiek opgelucht adem halen. Vincent Visser liet weer eens zien wat zijn specialiteit is. Jeffrey Welbie was opnieuw kansloos nadat Visser een vrije trap inschoot. De Schiedammers hebben in de tweede speelhelft slechts één kans gehad om nog iets aan de stand te doen, maar zagen een schot in het zijnet belanden. De beslissing viel uiteindelijk in de laatste tien minuten door een doelpunt van Mike Montanus, die na een uitstekende actie de bal door de benen van de keeper schoot.

Toch kreeg de wedstrijd een vervelend slot nadat de uitploeg opnieuw een aantal zware overtredingen had gemaakt. De beste speler van Kethel/Spaland, Chahine Lobiyed, kreeg in de extra tijd de rode kaart gepresenteerd wegens trappen van de tegenspeler. Twee minuten later kreeg Elroy Wijngaarde zijn tweede gele kaart en kon ook richting de kleedkamer. Scheidsrechter Zuidwijk trok uiteindelijk vijf gele en twee rode kaarten.

DSO – Kethel Spaland had als uitslag 3-1. Omdat concurrent RCL niet wist te winnen van koploper Te Werve, is DSO opgeklommen naar de tweede plek op de ranglijst.

Tekst en actiefoto: Eric de Wit