De Panters zijn naar Groningen afgereisd voor hun wedstrijd tegen GIJS, om te zien hoe de tegenstander drie punten achter elkaar scoorden. Zoetermeerse panters kwamen daarna sterk terug in de tweede periode. Uiteindelijk trokken de Zoetermeerders de wedstrijd naar zich toe en blijven zij derde in de BeNe League.

De Silverdome Panters hadden voor aanvang van de wedstrijd al een twee en half uur durende busreis naar Groningen er op zitten. Om 20.30 begon de confrontatie tegen GIJS met als resultaat een 4-6 overwinning.

De eerste twaalf minuten tastten beide teams elkaar af, maar daarna waren onder andere twee Zoetermeerse straffen genoeg voor drie goals van de kant van de Groningers. Op 12.15 was het Danny Kerstolt die Panters goalie Kevin Riedijk het nakijken gaf. Een halve minuut later was het wederom een GIJS speler die voor een score zorgde. Ditmaal was het David Bartos die zorgde voor de score productie zorgde. Nummer drie van de gastheren kwam niet lang daarna toen na powerplay situatie Rodney Kuiper voor de 3-0 zorgde.
Aansluitingstreffer

gijs1panters26112016

Veel goed te maken in de tweede periode
Met deze achterstand kwamen de Panters weer op het ijs voor de tweede periode. Na drie minuten was het Ludek Skop die de Zoetermeerse formatie op het scorebord bracht. Acht minuten later maakte captain Joy Turpijn de aansluitingstreffer. De gelijkmaker kwam in de 32ste minuut van de stick van Cas Staps. Helaas kwam GIJS Groningen toch weer net voor het einde van periode op voorsprong door een doelpunt van Tim Bartels.

Voorsprong
Het venijn zat echter dit keer in de staart oftewel in de derde periode: Joy Turpijn scoorde in de 50ste minuut met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd de 4-4, terwijl Thomas Borgman in de 55ste minuut voor de Zoetermeerse voorsprong (4-5) GIJS kreeg geen kansen meer en uiteindelijk werd de Panters winst een minuut later zeker gesteld door Marko van Leeuwen die de eindstand van 4-6 op het scorebord liet verschijnen.
Plek

pantersteam

Door deze zege houden de Silverdome Panters de derde plek in poule B van de BeNe League met alleen Eindhoven Kemphanen en Herentals boven zich. Komende vrijdag 2 december staat om 20.30 uur de uitwedstrijd tegen regiogenoot HIJS Hokij op het programma gevolgd door een thuiswedstrijd op zaterdag 3 december tegen Laco Eaters Limburg. De puckdrop is om 20.00 uur.

Actiefoto: Edwin Haanstra

tekst: Michel Streur