DSOVoetbal - Voor DSO komt de winterstop op het juiste moment. Na twee verloren competitieduels en een zware ronde in de beker tegen het tweede team van Excelsior Maassluis, is er nu Kerstvakantie. Ook komt er een trainingskamp in Duitsland voor het team. Trainer Faizal Soekhai hoopt zo zijn team uitgerust, gretig en klaar te hebben voor het tweede deel van het seizoen.


Na de teleurstellende resultaten van de laatste twee competitieduels moest DSO zaterdag aantreden voor haar laatste wedstrijd van 2016. DSO speelde tegen het tweede team van Excelsior Maassluis voor de districtsbeker van de KNVB.

De equipe van Faizel Soekhai plaatste zich bij de laatste zestien door verrassend te winnen (na strafschoppen) van Leonidas, de koploper uit de eerste klasse.

 

DSObeker2

Onder andere Camiel de Wit had zijn handen vol aan de snelle spitsen van Excelsior Maassluis

 


De fans op het sportpark Bentwoud kunnen terugkijken op een mooi bekerseizoen. Het overleefde de eerste bekerronde door als tweede te eindigen in de poulefase. Winst was er tegen TOGB en RKDEO en er werd verloren van sv Nootdorp. Vanaf de tweede ronde is het knock-out systeem van toepassing. Ook deze ronde werd door de mannen van Soekhai succesvol afgesloten. Zijn ploeg wist deze wedstrijd met een 2-1 winst af te sluiten. Daar waar veel mensen na de loting dachten dat het na de derde ronde afgelopen zou zijn in het bekertoernooi, werd uiteindelijk ook de koploper uit de eerste klasse, het Rotterdamse Leonidas, uitgeschakeld. DSO wist een 3-1 achterstand om te buigen naar een gelijkspel na negentig minuten spelen en kwam als winnaar uit de strafschoppenserie.


Trainer Faizel Soekhai gaf zijn mannen voor de wedstrijd de opdracht vooral te genieten van deze wedstrijd. Daarnaast kregen zijn mannen de opdracht de tegenstander vroeg vast te zetten en snel druk te zetten, waardoor Excelsior Maasluis mogelijk moeilijker in de wedstrijd kon komen. Helaas kwam van deze laatste opdracht niet veel terecht. Jeugdspeler Mitchell Abdoel was door de technische staf opgeroepen om de opengevallen positie van Mike Montanus in te vullen.


Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, het publiek heeft bij vlagen kunnen genieten van het mooie spel van Excelsior Maassluis, terwijl DSO een totale off-day had. Na een slecht eerste half uur leek het er even op dat DSO wat meer vat op de wedstrijd kreeg, maar tot scoren kwam het niet. Excelsior Maassluis zocht bij rust de kleedkamer op met een 0-2 voorsprong. Na de pauze ging het snel, na tien minuten spelen was de voorsprong al uitgebouwd naar een 0-4 stand. Na een rode kaart aan DSO-zijde was het prijsschieten voor de ploeg van trainer Ronald Ermes uit Maassluis. Na het laatste fluitsignaal van de leidsman was de eindstand 0-8 bereikt.

 

DSObeker

DSO speler Kevin Mbemba (links) in actie voor DSO, Dylan Ligeon (rechts) houdt het overzicht

 


De selectie en begeleiding van DSO maken zich nu op voor een trainingskamp in het Duitse Ratingen. Op 28 januari vangt de tweede seizoenshelft aan en reist DSO af naar Maassluis voor het duel tegen VDL.

 

Foto en Tekst: Eric de Wit

-advertenties-

-goede doel-