20170110 96718Burgemeester Aptroot opende dinsdagavond met zichtbaar plezier de druk bezochte Nieuwjaarsvoorstelling in het Stadstheater. Hij riep de mensen op om meer te luisteren naar elkaar, "we hebben immers slechts één mond, maar twee oren", aldus de burgemeester, "dus luisteren zou ons beter af moeten gaan dan spreken".

20170110 96708 20170110 96710

Op de jaarlijkse voorstelling in het Stadstheater ontvangt de gemeente veel bezoekers. De optredens worden verzorgd door vooral veel lokaal talent, zoals The Young Fiddlers, een enthousiaste groep van jonge violisten van het CKC. Musicaltalenten Johannes Eichwald, hij speelt deze zomer in Jesus Christ Superstar in het Buytenpark Theater en Gijs Geers, van Soldaat van Oranje, zongen liedjes uit hun musicals. Alle artiesten werden begeleid door het Orkest Collectief, ruim 30 amateur musici met een heel afwisselend repertoire.

20170110 96715 20170110 96731

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens, maar burgemeester Aptroot had een goede wens voor de stad: Meer luisteren naar elkaar! Commentaar hebben op een ander is, vooral op social media, vaak veel makkelijker dan echt luisteren naar wat een ander te zeggen heeft. Als je met elkaar in gesprek gaat, bereik je veel meer, vertelde de burgemeester. Maar burgemeester Aptroot was ook positief gestemd over de Zoetermeerders: "Al kan niet iedereen zijn zin krijgen, samen komen we er meestal wel uit". Dit jaar verwacht hij nog de mijlpaal van 125.000 inwoners te bereiken. Een goed moment volgens de burgemeester om veel te investeren in de stad, zoals nu gebeurt met het Stadhuis en in het centrum van de stad. Ook de plannen voor de Holland Outlet Mall begroet de burgemeester met enthousiasme, de HOM is 'een grote kans  voor onze stad' met veel toegevoegde waarde voor Zoetermeer zoals werkgelegenheid.

-advertenties-

-goede doel-