IMG 9062Op 12 januari waren Aad (Adriaan) en Ida (Ida Laurentia) Keislair – Molink 60 jaar getrouwd. De geboren en getogen Hagenaars wonen sinds 24 jaar in Zoetermeer, de laatste jaren in een aangepast appartement in Rokkeveen. Zij kregen afgelopen vrijdag bezoek van burgemeester Aptroot die hen hartelijk feliciteerde met dit jubileum en namens de gemeente een prachtig boeket overhandigde.


Toen het paar in 1957 trouwde, was de bruid 25 en de bruidegom 29 jaar oud. Aad heeft bijna zijn hele beroepsleven in de fietsen gezeten: eerst werkte hij bij een baas en later had hij een rijwielzaak – zonder personeel – in de Valeriusstraat in het Statenkwartier in Den Haag. Voorafgaand aan zijn pensionering heeft Aad ook nog een tijdje een tabakswinkel gehad.
Ida en Aad zijn twee keer vader en moeder en ook twee keer grootmoeder en –vader. De dochter heet Marian en de zoon Fredrik Adriaan. Van de kleinzoons Sebastiaan en Michael woont degene met de Engelse naam in Londen.

Toen Ida jong was, was haar hobby korfbal. Ze was lid van de ‘rode’ vereniging Hou Stand die speelde aan de Beyerstraat in de buurt van het Zuiderpark. Aad is uit vrije wil na de oorlog als militair naar Indonesië gegaan en heeft daar meegedaan aan de politonele acties.
Toen ze nog wat jonger waren, gingen Ida en Aad ’s zomers en ‘s winters graag naar Oostenrijk. Daar maakten ze in de zomer heel mooie bergwandelingen en in de winter skieden ze. De heer en mevrouw Keislair maken een behoorlijk fitte indruk. Meneer heeft wel last van Parkinson en doet de boodschappen met de scootmobiel.

-advertenties-

-goede doel-