IMG 7336De Drie Ballonnen bestaat dit jaar 25 jaar en om dit mooie jubileum op ludieke wijze te vieren is het kunstproject 'tussen kunst & kids' opgezet. Al 25 jaar is ruimte voor ontwikkeling een belangrijk aandachtspunt voor De Drie Ballonnen en met het project 'tussen kunst & kids' wil de organisatie creatieve ontwikkeling op feestelijke wijze een extra stimulans geven.


‘Tussen kunst & kids’ is afgelopen week officieel van start gegaan op de locatie Prins Claus. Directeur-bestuurder Marie-Louise van Mourik heeft op deze locatie de eerste ‘doe maar gek box’ officieel overhandigd en samen met de kinderen in gebruik genomen. Hierna kreeg iedere locatie de verrassende ‘doe maar gek box’ waarmee de kinderen op creatieve wijze kunnen gaan knutselen en creëren.
Op de verschillende locaties worden het hele jaar door in dit thema activiteiten georganiseerd. Hierbij kan worden gedacht aan muziek, dans, zang, theater, schilderen, fotograferen en film. “Met het project laat De Drie Ballonnen de kinderen buiten de lijntjes denken, experimenteren, ontdekken, oplossingen bedenken en grenzen verleggen”, aldus van Mourik.


Goed doel
Kunstwerken van de kinderen worden geëxposeerd op de verschillende locaties van de Ballonnen kinderopvang. Het mooiste kunstwerk zal zelfs in het Stadsmuseum van Zoetermeer worden tentoongesteld. De kunstwerken kunnen worden gekocht door ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en andere belangstellenden om geld in te zamelen voor het goede doel dat De Drie Ballonnen traditiegetrouw aan haar jaarfeesten koppelt. Dit jaar is het goede doel: Stichting Opkikker. Stichting Opkikker verzorgt lichtpuntjes. Zij verrassen gezinnen met langdurig zieke kinderen met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten zij niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje.

-advertenties-

-goede doel-