4007a133 376a 4e8f bb70 92f41e96c99aDe leerlingen uit de 4e klas van het tweetalig vwo van het Alfrink College in Zoetermeer zijn erg betrokken met het milieu en willen dat de natuur niet verloren gaat. Met dit in gedachten zijn zij een campagne gestart tegen president Donald Trump, die belangrijke klimaatafspraken wil gaan veranderen.

9390787e be19 43e0 a427 8cb24642acd8Met het project ‘This is our Future’ willen de leerlingen zoveel mogelijk aandacht voor deze zaak vragen. Zij willen dit bereiken door middel van nieuws artikelen, een korte film en sociale media. Hiermee verspreiden zij hun eigen ideeën zowel regionaal, als nationaal en hopelijk ook internationaal. Om een internationaal publiek te bereiken vertalen de leerlingen alles wat zij produceren ook in Engels, Frans en Duits.

Uit de campagne:

“Wat vinden jullie van onze wereld tegenwoordig? De verwoesting van onze planeet, vanwege de luchtvervuiling, het smeltende ijs en klimaatverandering. Dit alles zorgt voor vernielende en onomkeerbare gevolgen. Wij gaan proberen dit te veranderen doormiddel van onze campagne.

Er is een overeenkomst die 195 landen bij elkaar brengt, begonnen in december 2015, om de opwarming van de aarde tegen te gaan; de Parijs overeenkomst. In deze overeenkomst hebben de landen verschillende dingen afgesproken zoals, een lang-termijn doel om de gemiddelde temperatuur van de wereld tot 2°C boven de voor-industriële niveaus. Er zijn daarentegen mensen die proberen ervoor te zorgen dat we dit doel niet halen, zoals Donald Trump.

De nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika heeft zijn mening duidelijk gemaakt over klimaatverandering. Hij denkt dat het nep is en wil daarom de VS uit de Parijs overeenkomst halen. Als Donald Trump ook echt de VS, een land met veel macht, uit deze overeenkomst haalt dan zou dat betekenen dat onze toekomst verwoest zou worden. De toekomst van de kinderen, en ook die van Trump, zal op een slechte manier veranderen. Het ijs op de Noordpool is aan het smelten tijdens tijden waar het juist zou moeten terugkomen. Dit zou een enorme overstroming kunnen veroorzaken, verwoesting en doden in laag liggende landen zoals Nederland en eilanden zoals Hawaii, de Caribische eilanden en IJsland.”

f4888ffc c0d4 4146 8e5b f1a4cf9b1264Blijf op de hoogte van deze actie!
https://www.globallchallenge.org/
Facebook: @thisisourfuture
Instagram: Thisisourfuture_
Snapchat: thisisourfuture
Twitter: @thisisourfutur1

-advertenties-

-goede doel-