Het eerstvolgende jazzconcert, op zondagmiddag 5 maart wordt een concert met absoluut een hoog swinggehalte! Dr Bernard & The Swingcats, met klarinettist/saxofonist Bernard Berkhout, zal optreden tijdens Fascinating Jazz in het Golden Tulip Hotel.

jazz berkhoutBeginjaren '90 werd Bernard Berkhout samen met Jazzvirtuoos Frits Landesbergen door pianist Pim Jacobs ontdekt, hetgeen direct een swingend orkest tot gevolg had dat onder de naam 'Bernard Berkhout Swingmates' in ons land, maar ook daarbuiten, een bekende zeer gewaardeerde groep werd. Bernard moest in verband hiermee zijn artsenstudie in Leiden onderbreken, maar na enige jaren heeft hij zijn studie toch weer opgepakt en studeerde hij af. Hij is al vele jaren praktiserend huisarts, vandaar de naam Dr. Bernard. Niet alleen is de muziek die hij speelt heel swingend, (de stijl van Bennie Goodman), ook zijn technische vaardigheden op dit instrument zijn subliem. De warme klanken van een houten blaasinstrument als de klarinet komen zeker heel goed tot uiting.

Bernard Berkhout wordt begeleid door de sympathieke en eveneens virtuoze pianist Pieter van Santen, op vibrafoon door Jacco Griekspoor (ex leerling van Frits Landesbergen), op gitaar door Hans Voogt en verder door Alex Milo op contrabas en René Winter op drums.

Zoals altijd begint het concert om 15:00 uur. De toegang bedraagt € 7,50 p.p. U kunt reserveren via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefoontje naar 079 3316177.

 

Voorproefje april

Op zondag 2 april speelt het Jurjen Donkers Kwartet met o.a. Simon Rigter en Eric Ineke; Jurjen zingt zeer gewilde stukken uit The American Songbook en heeft daar landelijk veel succes mee!

-advertenties-

-goede doel-