Het CDA in Zoetermeer is trots op alle winkeliers die zich inzetten voor een gezellige en gevarieerde Dorpsstraat. Mede daarom deed een autobus vol Zuid-Hollandse CDA’ers afgelopen zaterdag ook Zoetermeer aan. Onder hen ook de Zoetermeerse Tweede Kamer-kandidaat Rob Wessels. Voor een vijftal winkeliers was er een taart, als dank voor hun inzet.

De actie was een initiatief van het CDA in Zuid-Holland, in samenwerking met vele lokale CDA-afdelingen, waaronder die in Zoetermeer. Na Zoetermeer trok de karavaan met tientallen CDA’ers verder naar Den Haag, Sassenheim, Leiden, Leiderdorp, Alphen aan den Rijn, Gouda en Nieuwerkerk aan den IJssel. In al die plaatsen werden enkele winkeliers verrast met een taart of een bloemetje.

IMG 0391 IMG 0396

Dorpsstraat

De keuze om in Zoetermeer de winkeliers in de Dorpsstraat te bezoeken kwam van de Zoetermeerse CDA-afdeling. CDA’er Wessels: ‘Bijna alle winkeliers maken moeilijke tijden door. Niet alleen door de toenemende internet-verkopen en steeds lagere prijzen, maar ook door andere veranderingen in de winkelbranche. Van de winkelier als ondernemer mag verwacht worden dat ze daar op inspelen. Maar soms lijkt dat een ongelijke strijd. Daarbij wordt ook van ieder winkelcentrum, maar specifiek van de historische Dorpsstraat verwacht dat dat een gevarieerd winkelaanbod biedt en een gezellige sfeer uitstraalt.
Niet voor niets is een eerlijke economie een van de vijf hoofdthema’s van het verkiezingsprogramma van het CDA voor de Tweede Kamer-verkiezingen. Wessels: ‘Een eerlijke economie is gericht op de lange termijn, op kwaliteit en op een eerlijke prijs. Heel veel Zoetermeerse winkeliers, ook die in de Dorpsstraat, werken daar iedere dag hard voor. Niet alleen om hun brood te verdienen, maar ook om voor alle Zoetermeerders een gevarieerd winkelaanbod en een gezellige sfeer te realiseren. Onze waardering daarvoor onderstrepen we vandaag met een taart voor enkele van hen.’

-advertenties-

-goede doel-