LatinDanceDe organisatie van de Latin dance party die gehouden zou worden aan de Stephensonstraat zit met de handen in het haar. Volgens de organisatie hebben zij de vergunning voor dit feest op tijd aangevraagd. Toch mag het feest niet doorgaan van de gemeente. De gemeente geeft aan dat de vergunning niet was aangevraagd. Een feest als dit kan niet zonder vergunningen, die minimaal vier weken van tevoren aangevraagd moeten worden.

De organisatie is boos op de gemeente voor het afblazen van dit feest. Zij zeggen de vergunningen op tijd aangevraagd te hebben. Vandaag werd de organisatie op het gemeentehuis ontboden en kreeg te horen dat zij geen feest mochten organiseren. "Wij begrijpen er niets van, wij hebben gedaan wat we moesten doen. Nu zeggen ze ineens dat er in deze panden aan de Stephensonstraat geen bedrijfsfeesten gehouden mogen worden volgens het bestemmingsplan. Wij hebben het gevoel dat we gediscrimineerd worden. Is dit omdat we getint zijn?" verwoordt de woordvoerder Marcel Cloosterman.

De voorlichter van de gemeente geeft aan dat er geen vergunning is aangevraagd. Ambtenaren zagen posters hangen van een Latinfeest en ontdekten daardoor dat dit niet aan de vergunningen voldeed.

Inmiddels staat de politie met een busje voor de deur om toe te zien dat het feest niet gehouden wordt. De organisatie doet er alles aan om artiesten en bezoekers te laten weten dat het feest gecancelled is. "Kom vooral niet naar ons toe, dat maakt zaken alleen maar erger. De politie kan dan denken dat we toch een feest houden en dat gaat absoluut niet gebeuren. Wij hopen binnenkort met de gemeente in gesprek te gaan omdat we nog meer feesten in de planning hebben, waaronder een jongerenfeest van onder de 14 en natuurlijk zonder alcohol", zegt Marcel.

 

-advertenties-

-goede doel-