uitnodiging Raamwerk installatie door Petra Wiek vkDe galerieruimte van Ateliers BaZtille verandert op 5 juni 2017, tweede Pinksterdag, tijdelijk in een werkplaats. Het kunstwerk Raamwerk, door Petra Wiek, zal ter plekke ontstaan.

Het uitgangspunt voor de installatie is om vormen te maken die gebaseerd zijn op de verhouding van de zogenaamde gulden snede. Deze verhouding is een wiskundige formule, ook wel Divina Proportia genoemd en stamt uit een ver verleden. De Egyptenaren gebruikten deze formule al bij het bouwen van de piramides.

Voor het samenstellen van de installatie, die haar definitieve vorm krijgt op 23 juni, wordt gebruik gemaakt van geprefabriceerde houten latten. Deze latten worden normaal gesproken gebruikt om bijvoorbeeld schilderijen in te lijsten. Het eerste raamwerk krijgt de afmeting die begint met 3 * 1,85 m. De daaropvolgende raamwerken worden verhoudingsgewijs kleiner. Tijdens dit proces is er gelegenheid om van gedachten te wisselen over dit proces en wellicht ook over het fenomeen van de gulden snede. Ook het gegeven raamwerk in relatie tot de gulden snede geeft stof tot nadenken en discussie. Ateliers BaZtille nodigt belangstellende graag uit om mee te praten tijdens dit proces.

De galerie annex werkplaats kan bezocht worden van 5 t/m 23 juni tussen 13.00 uur en 17.00 uur van maandag t/m zaterdag.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 2 juli. De openingstijden zijn dan van donderdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Adres: Rokkeveenseweg 46 C

-advertenties-

-goede doel-