Lancering nieuwe laadpalen 001Wie in Zoetermeer een elektrische auto heeft, hoeft straks niet verder te lopen dan 300 meter om zijn of haar auto op te laden. Dit is mogelijk omdat de gemeente investeert in het plaatsen van openbare laadpalen. Op woensdag 31 mei om 11.00 uur gaf wethouder Robin Paalvast hiervoor het startsein.

 

Locatiekaart

Lancering nieuwe laadpalen 003Wethouder Robin Paalvast nam één van de laadpalen in gebruik waar de gemeente Zoetermeer vorig jaar een subsidie voor ontving. De komende weken worden op diverse locaties meer laadpalen geplaatst. Daarna opende Paalvast op de website als eerste de definitieve locatiekaart voor 130 laadpalen in de stad. Deze zijn, in samenspraak met bewoners, op een slimme manier verspreid over de stad. Vanaf nu kunnen Zoetermeerders met een elektrische auto hun belangstelling tonen voor een van de 130 laadpalen op de locatiekaart via www.zoetermeer.nl/elektrischvervoer . Of de laadpaal er komt hangt af van de belangstelling van elektrische autorijders voor de betreffende laadpalen. 

 

Gouden stekker

De totstandkoming van de locatiekaart bleef niet onopgemerkt. Gemeente Zoetermeer ontving vorige maand voor haar laadpalenbeleid de Gouden Stekker van de Vereniging Elektrische Rijders. Het unieke aan het Zoetermeerse beleid is dat alle locaties in een keer te zien zijn op de locatiekaart en dat inwoners zich konden uitspreken over elke locatie.

Wethouder Robin Paalvast: “Klimaatverandering en verlies aan biodiversiteit zijn dé uitdagingen binnen het programma Duurzaam en Groen Zoetermeer. Zoetermeer wil ook in de toekomst een prettige en gezonde stad blijven: een stad waar inwoners volop kunnen genieten van hun leefomgeving: een natuurrijk en groen Zoetermeer en een CO2 neutrale stad in 2040”.

 

-advertenties-

-goede doel-