charity galaHet Zoetermeerse Charity Gala Dinner, dat traditioneel plaatsvindt in de aanloop naar het jaarlijks festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer, heeft donderdagavond 15 juni een bedrag van maar liefst € 64.000 opgeleverd. Met het gala worden twee goede doelen gesteund.


De 120 gasten uit het Zoetermeerse bedrijfsleven genoten in Hofstede Meerzigt tijdens het galadiner, georganiseerd door Floravontuur Promotie Zoetermeer, van een uitstekend viergangendiner, verzorgd door de chefs van vier restaurants die deelnemen aan het culinaire festival.
Tussen de gangen door werd men getrakteerd op enkele spectaculaire muzikale optredens én op een veiling van ‘kavels’, aangeboden door diverse zakelijke aanbieders uit de regio. Een weergaloze, soms sluwe Bert van Leeuwen wist als veilingmeester de opbrengst naar een werkelijk prachtig resultaat op te drijven. De cheque, uitgereikt door Burgemeester Aptroot, komt o.a. ten goede aan Stichting Vrienden van het Langeland Ziekenhuis en Stichting het Vergeten Kind.
Het diner werd muzikaal omlijst door optredens van The French Connection Dixieland Band, Zhingg, Trijntje Oosterhuis en Jeroen van den Boom. Het festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer vindt plaats op vrijdag 30 juni, zaterdag 1 juli en zondag 2 juli op de Markt in de binnenstad van Zoetermeer.

 

Over het Charity Gala Dinner

Het Zoetermeerse Charity Gala Dinner is een initiatief van Bert de Boer (Activin Wine Group) en Margreet van Driel (voormalig directeur Floravontuur Promotie Zoetermeer). Activin Wine Group en Hofstede Meerzigt werken belangeloos mee en sponsoren onder andere de locatie en de wijnen. Vier top-restaurateurs uit Zoetermeer en Den Haag verzorgen geheel kosteloos een excellent viergangendiner. Dit jaar waren dit: ROC Mondriaan, Restaurant Bo & Ro, Hofstede Meerzigt en De Heeren van Soetermeer. De zwarte brigade was in handen van MBO-opleiding ROC Mondriaan. Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer organiseerde het benefietevenement.


Goede Doelen

Stichting Vrienden van ’t Lange Land Ziekenhuis stelt zich als doel om het verblijf in het Lange Land Ziekenhuis voor de patiënten en hun familie zo prettig en comfortabel mogelijk te maken. Het Ziekenhuis opent in de loop van 2017 de centrale Maag Darm Lever(MDL)-afdeling voor heel de regio Haaglanden. Het inrichten van een comfortabele wachtkamer en uitrustruimte voor de patiënten heeft de stichting hoog op de agenda staan.
Stichting Het Vergeten Kind wil voor Zoetermeerse kinderen die tijdelijk uit huis zijn geplaatst en/of in (crisis)opvanghuis zitten, leuke dagjes uit en andere activiteiten aanbieden om hun zorgen tijdelijk te kunnen vergeten. Stichting Het Vergeten Kind is een stichting die landelijk opereert en nauwe banden onderhoudt met de stad Zoetermeer om te zorgen dat deze kinderen daadwerkelijk niet worden vergeten en even uit de harde realiteit worden weggehaald.

-advertenties-

-goede doel-