2017 6 20 DSC00250 1aDe heer en mevrouw Van der Kooy (Joop van 89 en Trees van 84) waren op 19 juni 60 jaar getrouwd. Enkele dagen later kwam burgemeester Aptroot langs bij het echtpaar om hen te feliciteren met het huwelijksjubileum.

Trees en Joop, die allebei uit de Haagse wijk Zuiderpark komen, leerden elkaar kennen tijdens een fancy fair. Maar als buurtgenoten hadden ze elkaar al veel vaker gezien voordat ‘het aankwam’. In 1957 gaven de twee Hagenaars elkaar het jawoord in de trouwlocatie aan de Javastraat. Na hun trouwen woonden Trees en Joop eerst vijf à zes jaar in bij moeder Van der Kooij. Ongeveer 50 jaar wonen zij nu in Zoetermeer, eerst 20 jaar in Meerzicht, de laatste 30 in De Leyens. Ze kregen drie kinderen: Rob – die is overleden, Yvonne (57) en René (53). En ook drie kleinkinderen: Sanne (31), Lotte (19) en Marije (17).

 

Kamervoorzitter kwam op bezoek

Voordat Joop bij de griffie van de Tweede Kamer ging werken, was hij meer dan 30 jaar corrector bij de Staatsdrukkerij. Toen Joop van der Kooij met zijn beroepsleven mocht stoppen, kwam Tweede-Kamervoorzitter Dick Dolman naar Zoetermeer om afscheid te nemen van de man die 15 jaar op de griffie had gewerkt van de Tweede Kamer. Dit vonden de heer en mevrouw Van der Kooij heel erg attent.

De leukste hobby van Trees is tuinieren. Ook zingen deed ze heel graag. Ze zat op het Meerzichtkoor en het Gondelkoor. En Joop heeft – zolang het kon- heel veel geschilderd.

In 1998 zijn Trees en Joop zes weken naar familie in Nieuw-Zeeland geweest. In die anderhalve maand “hebben wij meer van Nieuw-Zeeland gezien dan de gemiddelde Nieuw-Zeelander”, zegt de bruid die tegenwoordig druk is met het verzorgen van haar man, samen met de thuiszorg.

 

Tekst en foto: Frans Rijkaart

 

-advertenties-

-goede doel-