20170530.fietsenstallingDe gemeenteraad heeft er unaniem ermee ingestemd dat de fietsenstallingen Noordwaarts, Driemanspolder, Rokkeveen en Centrum West bewaakt blijven, zoals dat nu ook het geval is. Alleen bij de Markt wordt voor bewaking doorverwezen naar de stalling bij het Noordwaarts.

De fracties van D66, LHN, PvdA en VVD hebben daartoe een amendement ingediend bij het voorjaarsbegrotingsdebat. De afgelopen weken is er veel commotie ontstaan onder de Zoetermeerse bevolking, toen bleek dat het stallen van de fiets niet altijd meer bewaakt zou zijn. Ook het inkorten van de openingstijden van de bewaakte stallingen is van de baan. De openingstijden blijven, volgens het amendement van de vier partijen, hetzelfde als nu, met uitzondering van de Markt.

Wel wordt vanaf 2018 nogmaals naar de openingstijden gekeken en bekijkt de gemeente of het mogelijk is de fietsenstallingen te laten draaien door vrijwilligers. De stallingen worden nu veelal bemenst door werknemers van DSW. Zij zouden dan hun werk bij de fietsenstalling kunnen verliezen, maar behouden hun baan bij DSW en worden elders in de stad ingezet.

 

-advertenties-

-goede doel-