pa vo idcollege2Het ID College aan het Van Doornenplantsoen in Zoetermeer heeft een docent geschorst omdat hij mogelijk fraude heeft gepleegd bij de examenvakken van MBO4 Marketing, Sales & CRM en Communicatie & Statistiek. De betrokken leraar heeft ontslag genomen omdat hij fraudeerde bij het nakijken van examens.  Het incident is gemeld bij de onderwijsinspectie. De gedupeerde 70 leerlingen en hun ouders zijn op de hoogte gebracht.

De leerlingen krijgen de mogelijkheid de examens over te doen. De examens zijn opnieuw nagekeken. Het is totaal onduidelijk waarom de man de cijfers bij de leerlingen behoorlijk naar boven heeft afgerond. Naast de gedupeerde leerlingen zijn er ook ongeveer 20 leerlingen die in verband met het onderzoek hun examenuitslag niet te horen krijgen.

Volgens ouders zitten de leerlingen er flink doorheen. Sommige leerlingen zijn al op vakantie, zij moeten nu halsoverkop terugkomen om een herexamen te doen. Een woordvoerder van het ID College bevestigt dat de bewuste docent na te zijn geconfronteerd met de feiten meteen zijn ontslag heeft ingediend. Het ID College zal er alles aan doen om de de examens die mogelijk moeten worden overgedaan, zo goed mogelijk te laten verlopen. 

 

Champagne en taart stond klaar

Een teleurgestelde ouder vertelt: "We zaten al helemaal klaar met champagne en taart, want om 17 uur zouden we gebeld worden met de uitslag. In principe heeft onze dochter alle examens gehaald, maar door deze fraude worden alle afdelingen binnen het ID College nu nogmaals gecontroleerd. Nu hopen we de uitslag morgen te krijgen maar ook dat is nog niet zeker! En dinsdag zou de uitreiking al zijn..."

Ouders zijn ook boos op de schoolleiding vanwege gebrekkige communicatie. De fraude zou al eerder bekend zijn, maar ouders en leerlingen werden niet op de hoogte gesteld, aldus de betrokken ouder.

 

-advertenties-

-goede doel-