20170830 110599Kindcentrum Toverberg in Meerzicht is een echte 'droomschool', aldus directeur John Voogt tijdens de opening van het fonkelnieuwe schoolgebouw woensdagochtend. Het hele team heeft samen hun droom vorm gegeven, het resultaat? Een school die anders is dan anders, met vernieuwend onderwijs en gonzend van de activiteiten.

Kindcentrum Toverberg is onderdeel van Katholieke basisschool 't Schrijverke, die in Buytenwegh nog een vestiging heeft. In Meerzicht zaten de leerlingen heel lang verdeeld over twee locaties, Toverberg en Schansbos, maar nu het nieuwe gebouw klaar is en iedereen weer samen naar school gaat is gekozen voor een nieuwe naam: Kindcentrum Toverberg. Het Kindcentrum werkt samen met Kinderopvang De Drie Ballonnen, die zorgen voor de BSO en kinderopvang. Ook Meerpunt en het Consultatiebureau krijgen een eigen plek binnen de school.

Wethouder van onderwijs, Isabelle Vugs, opende de school woensdag 30 augustus officieel. Samen met de leerlingen puzzelde zij het nieuwe logo van de school in elkaar. De opening moest door de enorme regenbuien binnen plaats vinden, maar alle kinderen en ouders konden gemakkelijk een plekje vinden in de ruime aula van de school.

20170830 110603  20170830 110606 

Vernieuwend onderwijs

De kinderen zijn er al lang aan gewend, want op de twee oude locaties in Meerzicht werd in de afgelopen jaren het onderwijs vernieuwd. Nu is ook de school aangepast op het onderwijs in de Toverberg. Het onderwijs is niet traditioneel, maar gericht op activiteiten. Elke leerling zit in een eigen groep en heeft in de school ook een eigen thuisbasis, maar daarnaast wordt heel veel samengewerkt met leerlingen uit andere groepen. Er zijn speciale stilteruimtes en samenwerkplekken in de school, maar het traditionele klaslokaal met muren, deur en tafeltjes zul je er niet vinden. 

20170830 110607  IMG 6077 

Samen werken en spelen

Ook de kinderen van de kinderopvang De Drie Ballonnen zijn al helemaal thuis in hun nieuwe onderkomen. Zij hebben drie lokalen tot hun beschikking. Manager Natascha van der Bol: "Bij ons moeten we wel werken met gesloten deuren, in de kinderopvang zijn de kinderen nog te klein om die vrijheid al aan te kunnen! Maar we werken wel heel veel samen met school, de peuters spelen samen met de kleuters van school in de bouwhoek en de poppenhoek en ook het schoolplein wordt gedeeld. Het is even wennen dat er hier weinig dichte kantoren en lokalen zijn, maar het is een prachtig gebouw, met ontzettend veel mogelijkheden!"

 

-advertenties-

-goede doel-