De vijfde Wereldlichtjesdag in Zoetermeer was zondag een bijzondere bijeenkomst met 150 bezoekers. Weeouders (ouders van een overleden kind), naasten en belangstellenden stonden stil bij het verlies van een kind. De winterse weersomstandigheden zorgden voor een verstilde witte sfeer op de begraafplaats.

DSC 8054Met kaarslicht en bloemen liepen de bezoekers mee naar de besneeuwde begraafplaats in de stille lichttocht. De begraafplaats was door Cor van Peufflik en Karel Pheiver van de Gemeente Zoetermeer prachtig verlicht met fakkels, vuurkorven en lichtstrengen. Na de lichttocht kwamen 135 bezoekers samen in de aula van de Meerbloemhof. Daar werden de foto’s die weeouders hadden meegenomen van hun overleden kind geplaatst tussen kaarslicht.

Herdenking

De namen van 71 overleden kinderen vormde de kern van onze herdenking waarin teksten en gedichten zijn voorgedragen. De muziek van drummer Joris Cohen, violiste Moniek de Leeuw, zanger René van Kooten en pianist Martin Verheesen vormde een ontroerende omlijsting van de herdenking.

 

Foto: John /Kelsey Korsel

-advertenties-

-goede doel-