Incanto2Zoetermeer telt een groot aantal koren, variƫrend van popkoren tot kerkkoren. Koor Incanto is een kerkkoor en zingt maandelijks Incantotijdens een viering in de H. Nicolaasparochie in Zoetermeer. In dit artikel maakt u nader kennis met dit enthousiast en muzikaal koor.

Het koor organiseert op maandagavond 18 december een kerstoptreden in De Wijngaard in Rokkeveen. Ook zingt Incanto tijdens de nachtmis op 24 december in de H. Nicolaaskerk in de Dorpsstraat in Zoetermeer.

Koor Incanto is opgericht in augustus 2003 en bestaat uit 25 leden tussen de 25 en 55 jaar. Het koor is opgesplitst in sopranen, alten, bassen en tenoren. Het koor staat onder muzikale leiding van dirigent Willien van Wieringen en pianist Martijn van Eijk. Het repertoire bestaat vooral uit moderne, voornamelijk Nederlandstalige liturgische liederen. De naam Incanto is Italiaans en staat voor bekoring, bezieling en passie. Vele liederen die door Incanto worden gezongen zijn door een aantal koorleden geschreven. De koorleden zingen met passie en plezier. 


De repetities

De repetities vinden elke maandagavond plaats van 20.15 tot 22.00 uur in de H. Nicolaaskerk of De Wijngaard. Er zijn repertoire-repetities en reguliere repetities. Tijdens de repertoire-repetities worden liederen uit het repertoire (op aanvraag) doorgenomen. Tijdens de reguliere repetities worden nieuwe liederen ingestudeerd en liederen voor de eerstvolgende viering doorgezongen. Incanto zingt in het eerste weekend van de maand, afwisselend op zaterdagavond of zondagochtend, in een viering in de H. Nicolaaskerk in de Dorpsstraat.

 

Extra activiteiten

Naast de reguliere vieringen in de H. Nicolaaskerk zingt Incanto ook graag tijdens een viering in het Haga ziekenhuis, locatie Beker incantoWesteinde en in verzorgingshuizen. Ook heeft Incanto al meerdere deelgenomen aan het tweejaarlijkse middenkorenfestival. In maart 2017 vond in Nijmegen een nieuwe editie plaats van het middenkorenfestival en mocht koor Incanto de tweede prijs in ontvangst nemen. Tevens zingt Incanto onder andere in de mis tijdens Pasen, Allerzielen en Goede Vrijdag. 

 

Kerstliederen zingen met elkaar

Kerst met incantoHet koor betrekt graag de bezoekers van de kerk in hun gezang. Daarom organiseert koor Incanto voor de derde keer een speciale avond om alvast in de kerstsfeer te komen. Op maandagavond 18 december staat in de Wijngaard kerstmuziek centraal. Samen met het publiek zingt het koor de mooiste kerstliederen. De avond wordt afgewisseld met een intermezzo door Dorianne van Eijk op saxofoon. Na het gezang is er nog gelegenheid met elkaar na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Het programma start om 20.00 uur in de Wijngaard aan de Moeder Theresasingel 100 in wijk Rokkeveen. Naar verwachting eindigt de avond om 22.00 uur. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.

 

Kerstavond in de H. Nicolaaskerk

Mocht u er op maandagavond 18 december niet bij kunnen zijn, dan kunt u Incanto horen zingen tijdens de kerstnachtmis in de H. Nicolaaskerk op zondagavond 24 december om 22.00 uur. 

 

Meer informatie

Koor Incanto zoekt nog nieuwe leden. Kijk voor meer informatie op www.incanto.info of kom langs de Wijngaard tijdens 'Kerst met Incanto'.

Tekst: Claudia Berdowski

-advertenties-

-goede doel-