IMG 5658 1Maurits Remmen van Zaal Kardolus kende een trage start bij het schermtoernooi in Dinant, Belgiƫ. Door een fout in de navigatie kwam hij net na het begin van de eerste poule wedstrijden de zaal binnen. Gelukkig was al in de auto contact gezocht met de wedstrijdleiding en werd de eerste wedstrijd van Maurits uitgesteld.

Voor Maurits Remmen geen ideale start om direct vanuit de auto aan te vangen met zijn eerste poule wedstrijd. Hij verloor dan ook prompt deze wedstrijd maar wist de volgende 3 voorrondes in zijn poule te winnen. Overigens waren er twee poules met in totaal 11 schermers in Maurits zijn leeftijdsklasse, met veel deelnemers uit Belgiƫ, maar ook uit Frankrijk.

De eerste eliminatie tegen Quentin Moreau werd met 8-2 gewonnen en ook de tweede eliminatie tegen Nathan Richaud wist Maurits met 8-3 te winnen. In de daaropvolgende finale tegen de sterke Belgische Leandro Loeman kwam Maurits snel op een 2-0 achterstand. Hierna ging de finale gelijk op maar verloor Maurits uiteindelijk met 8-5. Al met al een geslaagde middag met een mooie tweede plaats.

-advertenties-

-goede doel-