DSC 9953De Rokkeveense Dekkerloop is voor veel lopers de start van het nieuwe hardloopjaar. Deze eerste wedstrijd wordt zeer gewaardeerd en goed bezocht door de hardlopers. Op 22 januari deden een kleine 1000 lopers mee aan het evenement.

De eerste lopers in de ochtend waren bijna tweehonderd leerlingen van diverse Zoetermeerse basisscholen die zich opmaakten voor de start van de 1,5 km Kids Run. Walter van Deventer is in een tijd van ruim 6 minuten als eerste weer terug bij Dekkersport Zoetermeer. Het Palet neemt, na twee keer Prins Clausschool, de wisselbeker voor de Dekkerloop Scholenwedstrijd in ontvangst.

Organisator Andy Oskam schoot ondertussen samen met wethouder Robin Paalvast al de 202 lopers aan de halve marathon (21,1 km) weg. Onder luide aanmoedigingen van het publiek begonnen de lopers aan hun rondje door Zoetermeer.

DSC 9702 DSC 9754

Beter dan vorig jaar

Dankzij het mooie, rustige winterweer worden prachtige tijden gelopen. Op bijna alle afstanden is de snelste tijd beter dan vorig jaar. De winnaars van de 5 kilometer zijn Marina Voronina (19:13 min.) en Robbin Pietersman (15:45 min.). De winnaars van de 10 kilometer zijn Leona Salman (37:48 min.) en Michiel Vink (32:42 min.). Anja Ciere wint de halve marathon bij de vrouwen (1:30:55 min.) en Menno Lieven wint bij de mannen (1:18:14 min.).

Kijk voor meer uitslagen en foto’s op www.rokkeveensedekkerloop.nl.

 

Foto's: Gerard van Warmerdam

 

 

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-