20170129 97064

De winnaars van de basisschool wedstrijd

Zowel de topsport als de breedtesport was goed vertegenwoordigt op het NK Handboogschieten, afgelopen zondag in de Oosterpoorthal in Zoetermeer. Natuurlijk was de top van Nederland aanwezig, met Olympiër Sjef van den Berg als grote favoriet, maar ook de Zoetermeerse jeugd pakte de boog op.

 20170129 97136  20170129 97152

Veel basisscholen in Zoetermeer hebben de afgelopen weken in de gymlessen aandacht besteed aan boogschieten. Met een kleine boog en veilige pijlen werden in gymzalen de nodige schoten gelost. De beste kinderen van elke school mochten op een workshop van handboogvereniging HKS Zoetermeer met 'echte' bogen schieten en konden zo kennis maken met de sport en de vereniging. Tijdens de workshop werden ook onderlinge wedstrijdjes gehouden en de beste 4 uit de workshop meldden zich zondagochtend 29 januari bij de Oosterpoort voor het NK. Deze wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Casper Gillard, die het best wel een beetje spannend vond: "Ik stond wel een beetje te trillen toen we moesten beginnen, het is zo'n grote hal, en met al het publiek en die lampen erbij was het wel spannend! Maar het ging heel goed!". Casper vond het ook erg leuk om alle toppers aan het werk te zien en is nu de trotse bezitter van een fotokaart met de handtekening van Sjef van den Berg!

 

Nederlandse titels

De top van Nederland streed om de Nationale titels in de compound en recurve disciplines. Beide disciplines maken een ranking op over 60 pijlen met een maximale score te behalen van 600 punten. Wel hanteren beide disciplines een eigen finale systeem.

Bij de senioren Recurve (ook wel olympische discipline genoemd) behaalde Sjef van den Berg de finales, waar het heel spannend werd: na de laatste pijl stonden de twee schutters precies gelijk en moesten er twee 'shoot-outs' plaats vinden om te bepalen wie de winnaar werd van het NK 2017! Sjef wist hier heel koel te blijven en besliste de laatste shoot-out in zijn voordeel. De tweede plaats in dit onderdeel ging naar Steve Wyler.

De Dames recurve werd gewonnen door Sietske Visser met op de tweede plaats Claire van Dijck. Goud was er ook op de discipline Compound voor Sandra van der Looy bij de dames en Peter Elzinga bij de heren.

 

20170129 97200  20170129 97181 
 20170129 97192  20170129 97154

Jeugd HKS scoort in Limburg

Op de zaterdag kwam ook de jeugd van HKS Zoetermeer nog in actie op het NK voor junioren en cadetten, dat in Roermond gehouden werd. Jeugdspeler Koen Verdoes wist hier goud te behalen, zijn teammaatje Jethro Swennen behaalde een mooie 9e plaats in de ranglijst.

-advertenties-

-goede doel-