IMG 20170128 WA00042017 01 29 10.04.48 1Sinds 1985 wordt er jaarlijks het SISTA schermtoernooi gehouden, momenteel op het sportcentrum van de universiteit Amsterdam. Het SISTA is een van de grotere schermtoernooien in Nederland voor de wapens degen en floret. Afgelopen zaterdag stond de jeugd van Kardolus met een afvaardiging van 6 schermers klaar voor het toernooi in Amsterdam. 

De voorrondes begonnen rond een uur of 10 en na de verschillende poule wedstrijden stonden er in de twee categorieën benjamins en pupillen schermers van Kardolus bovenaan. Hierna begonnen de eliminaties en na drie ronden bij de benjamins, was de finale tussen de broers Maurits en Frederik Remmen een feit. Een extra knappe prestatie van Frederik aangezien hij de jongste deelnemer was. Het goud was na een spannende strijd voor Maurits Remmen. Bij de dames was het zilver voor Sascha Waaijer van Zaal Kardolus.

Bij de oudere pupillen behaalde Simon Van Gastel na drie rondes de finale. Deze finale werd met 15-11 verloren wat een mooie zilveren medaille betekende.

 

Foto links: Frederik en Maurits met zilver en goud bij de benjamins.

-advertenties-

-goede doel-