DSCF3729Kardolus kampioen Maurits RemmenAfgelopen weekend stond de International Youth Fencing Cup Epee te Sint-Martens-Latem vlakbij Gent op het programma. Vanuit Schermvereniging Zaal Kardolus waren Simon Van Gastel, Maurits Remmen, Sascha en Wessel Waaijer paraat. In totaal stonden er meer dan 100 schermers aan de start met 6 verschillende nationaliteiten.

In de klasse tot en met 12 jaar startten er 20 deelnemers verspreid over drie poules. Maurits Remmen won al zijn 6 partijen in de poule en kreeg hiermee een vrijstelling voor de daaropvolgende eliminatie partijen. Sascha Waaijer deed het fantastisch als enige dame in het veld en won 4 van haar 6 partijen in de poule. Ook Sascha Waaijer verdiende hiermee een vrijstelling in de eerste ronde van de eliminaties.
In de daaropvolgende ronde won Sascha Waaijer haar eerste wedstrijd met 10-7 van Bas van Houdt uit België en bereikte hiermee de laatste 8. In de daaropvolgende partij verloor Sascha met 10-2 van de latere finalist Muhammad Damian Sadaan uit Maleisië. Sascha Waaijer eindigde op een prachtige zesde plaats in de totale ranglijst en ontving het goud bij de dames.
Maurits Remmen won zijn eerste ronde van Adrien Walet uit België met 10-3. Ook zijn daaropvolgende partij tegen Aeneas de Lamper uit België werd gewonnen met 10-4. De halve finale werd vervolgens met 10-1 gewonnen van Cyrille de Bock uit België. In de finale wist Maurits Remmen het goud veilig te stellen tegen de Maleisiër Muhammad Damian Sadaan met 10-4.