DSO Monster Dennis van den Berg wordt aangepakt door twee spelers van Monster

Na het verlies van vorig weekend tegen koploper Te Werve waren Faizel Soekhai en zijn mannen uit op eerherstel. DSO had twee wedstrijden gewonnen, maar kon dit succes vorig weekend niet voortzetten tegen de koploper.

Dit weekend stond het duel tegen sc Monster op het programma en Soekhai wilde ook nu weer laten zien dat zijn ploeg nog mee kan doen voor de prijzen in de laatste periode. En het werd een wedstrijd. De laatste winstpartij van sc Monster dateert van 18 februari en het was de equipe van Marten Glotzbach er alles aan gelegen om uit de degradatiezone te blijven. Soekhai moest het deze wedstrijd doen zonder basisspeler Dylan Ligeon, die een schorsing uit moest zitten. Chris Tolman en Mike Montanus waren vanwege blessures nog niet inzetbaar. De Westlanders misten de geblesseerde aanvoerder Ruud Zuyderwijk. Vaak kreeg DSO dit seizoen al een snel tegendoelpunt te verwerken, maar zaterdag scoorde het zelf binnen tien minuten de openingstreffer. Een aanval vanaf de rechterkant belandde bij uitblinker Leslie van den Berg die uitstekend doorging en de bal over doelman Willem-Jan Broch stiftte. De bal had onvoldoende snelheid, maar Tim Lamboo was attent en schoot de bal binnen de palen: 1-0.

Een kwartier voor rust zag Leslie van den Berg zijn inzet wel beloond worden en scoorde de 2-0. Een schot van Dylan de Haan werd in eerste instantie gestopt door goalie Broch, maar nu was het Van den Berg die scherp was en het scorebord deed oplichten: 2-0. In de resterende minuten van de eerste helft kon de thuisploeg zelfs op een riante 3-0 voorsprong komen, maar het verzuimde de sportclub Monster op de knieƫn te krijgen. Juist omdat DSO verzuimde om de wedstrijd al in de eerste helft op slot te gooien, deed de agressief spelende ploeg van Marten Glotzbach er nog een schepje bovenop in de tweede helft. Het leidde regelmatig tot zeer onplezierige situaties, die arbiter Van Gurp niet meer in de hand leek te hebben. Het werd dan ook een wedstrijd waarin beide verzorgers hard aan het werk moesten om spelers op te lappen. Het spelen van de lange bal in combinatie met fysieke kracht leek het in de slotfase te winnen van het voetballende spel van DSO. Dit resulteerde in een aansluittreffer voor sc Monster. In de laatste tien minuten van de wedstrijd liep de spanning hoog op nadat vanuit een vermeende buitenspelsituatie een hoekschop werd gegeven. De voorzet die hieruit voortkwam werd door aanvoerder Koen Warners hard in de touwen, onhoudbaar voor doelman Kleis, gekopt: 2-1. De druk die hierna door de bezoekers werd uitgeoefend werd goed gepareerd door de thuisploeg en na 95 minuten spelen kon DSO weer drie punten bijschrijven.

Foto en tekst: Eric de Wit

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.