Michelle Dekker in actie in Saas Fee 2016De 21-jarige  Zoetermeerse snowboardster Michelle Dekker is tweede geworden bij de Europa Cup in het Italiaanse Racines. Ze ging als negende door in de kwalificaties en kon het daarna alleen net niet van de Oostenrijkse Juritz Jemima winnen. Zij ging er nipt met het goud vandoor.

"De tijden zaten in de kwalificatieronde dicht bij elkaar, dat maakte het spannend. In de finale tegen de Oostenrijkse maakte ik helaas een klein foutje waardoor ik mijn snelheid verloor. Ik had niet meer genoeg tijd om dit in de afdaling te compenseren. Hierdoor kon ze het van me winnen, dat was jammer," aldus Michelle.

Eerder kwam Michelle ook in actie bij de Europa Cup parallelslalom, maar werd ze gediskwalificeerd door een valpartij. Michelle: "Ik ben blij dat het vandaag beter ging, ondanks het warme weer waardoor er in de bochten geulen ontstonden met zachte sneeuw."

Michelle reist nu door naar het Zwitserse Laax, waar ze komende week in actie komt tijdens de NK snowboard & freeski 2017.

 

Foto: Michelle Dekker op archiefbeeld

-advertenties-

-goede doel-