Voetbal - FCZoetermeer moest het zondag 26 maart thuis opnemen tegen koploper ODB uit Den Haag in de 3de klasse B. Om nog iets van het seizoen te maken moest er gewonnen worden , zodat er nog zicht op de periodetitel bleef bestaan. De club uit Rokkeveen begon sterk aan de wedstrijd.

fc zoetermeer 3FCZ begon de wedstrijd erg sterk. ODB daarin tegen begon erg zwak. De druk van de titel leek ODB te machtig. FCZ speelde fris en verzorgd voetbal. Na een paar goede kansen gehad te hebben wist FCZ in de 20ste minuut op een 1-0 voorsprong te komen. Een wat gelukkig afstandsschot van Moussa Kalisse zorgde dat de bal achter de keeper van ODB dwarrelde. ODB kreeg in de eerste helft nog wel de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar een kopbal van ODB werd op de doellijn weg gewerkt. Ruststand : 1-0.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste. FCZ speelde aantrekkelijk voetbal en ODB bleef zoekende. Halverwege de tweede helft zorgde Billy van Oudshoorn met een wilde voorzet dat de bal voor spits Moussa Kallise kwam, die beheerst de 2-0 aantekende. Vanaf dat moment ging OBD beter spelen en kreeg het ook wat kansjes. Uiteindelijk zorgde OBD wel voor een aansluitingstreffer, maar FCZ bleef de betere ploeg en wist zich knap staande te houden en de drie kostbare punten te pakken. Eindstand 2-1.

FCZ staat nu met 29 punten op een knappe 4de plek in de 3de klasse B. Volgend weekend speelt het team van trainer Fouzzi e uit bij GSC ESDO in Den Haag.

Verslag : Rewin Hoeblal