Traditiegetrouw vond het Zoetermeerse Sportgala plaats op de eerste avond van Culinair Zoetermeer. Tijdens het Sportgala werden de Zoetermeerse sporters van het 2016 bekendgemaakt en werden de Nederlandse kampioenen van 2016 in het zonnetje gezet. De presentatie lag in handen van oud schaatser Hein Vergeer en wethouder Sport Margreet van Driel.

Freek van der Wart mag zich voor de 5e keer Sportman van Zoetermeer noemen. Freek is door de jury al vier jaar achter elkaar verkozen tot Sportman van Zoetermeer. CurlingClub PWA troefde Enjoy & Deploy en het G hockeyteam van MHCZ af in de race om de titel Sportploeg van Zoetermeer. De titel Sportvrouw van 2016 ging naar de Bulgaarse hoogspringster Mirela Demireva. Mirela won in 2016 zilver op zowel de Europese kampioenschappen als op de Olympische Spelen. Turnster Laura de Witt (14) is door de jury uitgeroepen tot Sporttalent van het jaar 2016.

Sportgala 2017 talentenDe huldigingen werden afgewisseld door entertainment van Pro Patria en dansschool Devotion. Jonge turntalenten van Pro Patria gaven op de airtrick een mooie demonstratie weg. En dansschool Devotion zette een energieke en mooie performance neer.

 

Tijdens het Sportgala werd er niet alleen gekeken naar het sportjaar 2016, maar ook naar de indrukwekkende prestaties van Joost van der Valk, Laura van der Kooij en Christel Dekker. Joost en Laura trainen onder leiding van Christel Dekker bij YVZ en mochten begin 2017 voor Nederland naar de Special Olympics World Winter Games. Joost, Laura en Christel ontvingen van wethouder Van Driel de sportwaarderingsprijs.

Mede door de mooie en sfeervolle overkapping, de vlotte presentatie van Hein Vergeer, de vele enthousiaste sportkampioenen en de spectaculaire videobeelden, waarmee de genomineerden aangekondigd werden, waren de sporters, bezoekers, de wethouder en de organisatie allemaal enthousiast over het verloop van het Sportgala.

 Sportgala 2017 winnaars_

Bekijk hier een kort filmpje met de genomineerden voor de sportprijzen van dit jaar:

 

Video: Fred Wolters

Meer foto's: Gerard van Warmerdam:  foto.vwarmerdam.nl/2017/Sportgala-2017

-advertenties-

-goede doel-