2017.Jaargangfinale lb.groep1De jaargangfinale, officieus NK, wordt elk jaar georganiseerd voor de beste 24 minioren op elke afstand. Dit evenement vond afgelopen zondag 2 juli plaats in Dordrecht. De geselecteerde minioren van WVZ, Merlijn, Yrsah, Denzel, Ananda, Alessia, Jade en Nikita, hadden dit jaar de eer om mee te mogen doen.


2017.Jaargangfinale lb.groep2De afstanden werden niet gewoon in een 25 meter bad gezwommen, maar in het 50 meter bad. Voor veel zwemmers één van de weinige keren dat ze een wedstrijd zwemmen op de lange baan. De minioren van WVZ waren goed voorbereid. In de week voor deze wedstrijd was er een speciale training georganiseerd in Dordrecht. Zo kon iedereen alvast wennen aan het zwemmen in dit 50 meterbad.
Het was een lange dag, met een ochtend- en een middagprogramma. En een tribune vol met enthousiaste toeschouwers. Dat geeft best wat spanning bij de start. De zwemmers van WVZ hebben zich van hun beste kant laten zien. Iedereen heeft mooie tijden gezwommen. De tijden in een lange baan wedstrijd zijn vaak wat langzamer, maar ondanks dat heeft iedereen op alle afstanden goed gepresteerd.

Ananda greep net naast het brons op de 200 mtr wisselslag. Jade zwom 4 goede races en behaalde 4 keer een plek in de top 10. Denzel wist op de 100 mtr schoolslag de 7de plek te veroveren (geplaatst als 18de). Ook Nikita eindigde hoger dan geplaatst (19de plek). Merlijn heeft een (lang bad) pr gezwommen en werd 8ste. Yrsah verbeterde op het lange bad zelfs haar pr op kort bad en Alessia zwom in een technisch goede race naar een 18e plek.

En alsof het na een hele dag in het zwembad nog niet genoeg was eindigde de dag met een bijzondere estafette met de coaches. Coaches Regina en Wouter hadden gelukkig hun zwemkleren en zwembril meegenomen. In een spetterende finale zwommen zij samen met de minioren mee in de estafette.

Met deze mooie dag werd het wedstrijdseizoen afgesloten. 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-