20170408 144141 copy

Rosalinde Lambregts, 10 jaar   

Vereniging Zovoc

Sport: volleybal

 

Hoe lang train je al?

Volgens mij twee of drie jaar.

Hoe vaak train je per week?

Dat is een beetje lastig, omdat ik twee keer per week train. Anderhalf uur op maandag en één uur op zaterdag. Dus twee en een half uur per week. Volgend jaar start ik met een uur training per week omdat ik elke zaterdag een wedstrijd speel.

Doe je mee aan wedstrijden?

Ja. Het zijn wedstrijden tegen verschillende clubs uit de regio Haaglanden. Eén keer per maand hebben we een wedstrijd. Vanaf september wordt het anders. Dan heb ik elke week een wedstrijd. Dan speel ik niveau 6. Als je zou willen weten hoe lang wedstrijden duren: een helft duurt 8 minuten. De tweede helft duurt ook 8 minuten. Na de wedstrijd mag je pauze nemen, alleen niet te lang. Ik weet niet hoe lang de wedstrijden volgend jaar duren want ik niveau 6 kan een wedstrijd langer of korter duren. Het ligt eraan hoe snel je punten scoort.

Wat is je beste prestatie tot nu toe?

Ik ga een niveau overslaan omdat ik goed kan volleyballen. Ik heb afgelopen jaar gespeeld op niveau 4. Ik had eigenlijk naar niveau 5 moeten gaan maar omdat ik goed genoeg was voor niveau 6 ga ik daar volgend seizoen heen. De jongste kinderen gaan naar niveau 1, dan leer je vangen en gooien. In niveau 2 leren ze serveren dus eigenlijk de bal opslaan. In niveau 3 passen en in de andere niveaus leer je moeilijker dingen zoals blokken en bovenhands serveren. Na niveau 6 komen de niveaus met letters zoals de C. Dat is nog hoger dan niveau 6.

Wat is het verschil tussen niveaus 1 tot en met 6 en teams met een letter?

CMV is Cool Moves Volleybal. Dat heeft niveau 1 tot en met 6. Daarna komt het echte volleybal en het beachvolleybal en zo. CMV is meer spelenderwijs. De C’s leren andere dingen; het net gaat bijvoorbeeld hoger. De teams met letters zitten niet meer bij CMV.

Wat wil je bereiken?

Met volleybal? [denkt na] Dat is moeilijk. Ik wil graag naar het WK volleybal gaan. 

20170408 144141 copy2Wat vind je het leukst aan jouw sport?

Behalve serveren? (denkt na en lacht) Het leukste is passen en serveren. Verder zit je in een team met kinderen van je eigen niveau. Daar kan je goed vrienden mee worden want je speelt het hele jaar met hetzelfde team. Afgelopen jaar kreeg ik een nieuw team. Ik werd daar goed in opgenomen en ik werd snel vrienden met de meisjes. Ik had ook een goede coach. Maar je hebt niet alleen wedstrijden en trainingen. Je doet daar ook kampen met kinderen van alle niveaus van Zovoc en daar word je weer in andere teams ingedeeld dan in je eigen team.

Wat leer je van volleybal?

Je leert sportief zijn, je speelt samen, wint samen maar verliest ook samen.

Wat is belangrijk in jouw sport?

Samenwerking is het belangrijkst. Je staat niet alleen in het veld. Daarnaast is de opstelling belangrijk want als je niet goed staat, kan je de bal niet snel genoeg pakken. Dan krijgt de tegenstander een punt. Ook dit gaat anders in lagere niveaus dan in hogere niveaus van CMV. In niveau 4,5 en 6 krijg je sneller punten dan in niveau 1,2 en 3 van CMV.

Wat is de hoogst haalbare wedstrijd in jouw sport? Zou jij er zelf aan mee willen doen?

Volleybal op de Olympische Spelen. Ik zou het graag willen, alleen ik zou niet weten of ik het echt zou kunnen.

 

volleybal R3Heb je iets heel leuks meegemaakt met je sport?

Het kamp vond ik een van de leukste dingen. Je doet niet alleen maar volleybal maar ook spelletjes zoals verstoppen en tikkertje in het bos. Met anderen slapen in een enorme tent is ook leuk. Vooral het buiten zijn is fijn. 

Heb je andere hobby’s of sporten?

Ik speel veel buiten, ik lees graag en speel graag op mijn 2ds (een Nintendo 2ds draagbare spelcomputer, red.)

 

 

 

 

 

 

 

Tekst en foto's: Nicky Lambregts

 

-advertenties-

-goede doel-