IMG 6037Padeltennis is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Het is een kruising tussen tennis en squash. Tennisvereniging Buytenwegh opent op zaterdag 2 september twee gloednieuwe padelbanen. Iedereen is van harte welkom om deze populaire sport uit te proberen. 

Padeltennis wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden van glas en hekwerk. Het padelracket is kleiner dan een tennisracket. De wanden zijn onderdeel van het spel. Tijdens het spel is kracht minder belangrijk omdat spelers gebruik maken van de wanden. Hierdoor kan padeltennis door iedereen gespeeld worden. Het is makkelijk te leren, omdat de bal niet alle kanten op veert als er tegen aan wordt geslagen met een padelracket. Het is ook een sociale sport, omdat het spel met z'n vieren gespeeld kan worden. Padeltennis wordt gespeeld door bekende topvoetballers, waaronder Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Ook topcoureur Fernando Alonso speelde na een Formule 1 race padeltennis om in conditie te blijven. 


Opening 

IMG 6035De officiĆ«le opening van de padelbanen is op zaterdag 2 september vanaf 17.00 uur door wethouder Margreet van Driel. Na de opening spelen leden van het Nederlands Padelteam met een Spaanse topspeler een spectaculaire demonstratiewedstrijd. Voor gasten is er een informatiestand over padeltennis en zij kunnen zich aanmelden voor een gratis introductieles van een uur bij de tennisvereniging. Kijk voor meer informatie op www.tvbuytenwegh.nl

Padeltennis is geen dure sport, leden van de tennisvereniging kunnen met hun lidmaatschap gratis padeltennissen en voor wie alleen wil padeltennissen is de contributie nog geen 10 euro per maand.

 

Tekst Claudia Smit

-advertenties-

-goede doel-