dso zwarte pijlDylan Ligeon en Tim Lamboo maken het Dwayne Roosblad van Zwarte Pijl lastig

Het Rotterdamse Zwarte Pijl, uitkomend in de zaterdag derde klasse, was dinsdagavond de vierde tegenstander in de oefenperiode van DSO. Zwarte Pijl promoveerde afgelopen seizoen vanuit de vierde klasse door het winnen van de nacompetitie.

DSO speelde afgelopen weekend een uitstekende wedstrijd tegen de zaterdagformatie van Westlandia, maar kon de 3-1 voorsprong niet vasthouden en in de laatste wedstrijdseconden verloor het met 4-3. DSO kan terugkijken op een goede oefencampagne en kan zich gaan opmaken voor het bekertoernooi. Aanstaande zaterdag is RKDEO de eerste tegenstander op sportpark Bentwoud. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar in het Haaglanden Voetbal-toernooi.

De wedstrijd tegen Zwarte Pijl werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen door doelpunten van Richard Hilekes en Bradley Semil. Na ongeveer een half uur spelen kopte Richard Hilekes vanuit een hoekschop de bal hard tegen de touwen: 1-0. Doelman Lorenzo Mowlabaks was kansloos. In de eerste speelhelft bood de ploeg van trainer en oud-prof Nixon Dias behoorlijk tegenstand, maar in de tweede speelhelft was hier niet veel meer van terug te zien. De mannen van trainer Faizel Soekhai zetten evenals in de eerste helft ook in de tweede 45 minuten veel druk naar voren wat resulteerde in een aantal mooie aanvallen. Uit één van deze aanvallen, ingeleid door Jeroen Heijdt die Jeremy Burke de diepte in stuurde, scoorde Bradley Semil de 2-0. De Zoetermeerse formatie kreeg hierna nog enkele kansen om de stand te vergroten, maar bleef steken op 2-0.

Tekst: Eric de Wit