De mummies, vampiers, heksen, zombies, demonen, Frankensteins en monsters brachten zaterdagavond een bezoek aan DWO. Gelukkig was er met daglicht niets te vrezen zodat scheidsrechter Achterberg om 14.30 uur kon fluiten voor het begin van de kraker DWO- BSC'68.

IMG 7829

DWO begon zeer goed aan de eerste helft. Er werd goed druk gezet en het baltempo was van een uitstekende kwaliteit. Het eerste gevaarlijke wapenfeit komt na een inworp op rechts van BSC. In een actie die daarop volgt wordt de bal over keeper Jim van der Leer geschopt maar deze wordt door Floyd Persson met een halve omhaal voor de doellijn weggeschoten. De voorhoede van DWO was fel en gedreven om de bal te bemachtigen en te behouden als deze van de achterste linies naar hun werd geschoten.

Verslagen

In de 20ste minuut valt dan toch de 0-1 voor BSC. Een vrije trap op de rechterflank schampte het hoofd van een verdediger van DWO. Daardoor komt de bal terecht bij de tweede paal en met een zacht, maar geplaatst schot in de linker beneden hoek, werd keeper Jim van der Leer verslagen. Niet voor lang kan BSC van deze voorsprong genieten. In de 24ste minuut wordt een corner door DWO genomen. Keeper Michael Verhoef stompt de bal met 1 vuist prima weg. Wouter Bakker ontvangt deze bal, controleert deze bal, om vervolgens met een droog laag schot de 1-1 binnen te schieten. Een terechte gelijkmaker. In de minuten daarna komt BSC meerdere keren voor de goal van DWO maar keeper Jim brengt redding. Ook DWO brengt de bal diverse keren het strafschopgebied van BSC binnen maar ook in deze situaties volgt geen doelpunt.

IMG 7829

Rebound

Na rust bleef Casper Schutte achter in de kleedkamer vanwege een liesblessure. Wouter Bakker schoof een linie naar achteren en Marwan Moradi was de verse kracht op het middenveld. In de 53ste minuut was er een doelkans voor Kevin Mbemba, die met een zacht schot bijna de keeper verraste. Voordat Kevin in de rebound kon uithalen kon de keeper al liggend nog net de bal wegslaan. In de 67ste minuut ontvangt Marwan zijn tweede gele kaart en na 23 minuten spelen kon de pas 18-jarige Marwan het veld weer verlaten. Dit was een beslissend moment in de wedstrijd. Opmerkelijk nog was de hoekschop van Joep Roovers in de 67ste minuut, die rechtstreeks op de lat belandde. De afvallende bal wordt opnieuw voorgegeven waarna Wouter Bakker de bal over kopt. Twee wissels volgden elkaar daarna snel op aan DWO-zijde. Calvin Urgert voor Jordi Spruit en Dicenzo Tjin, alweer hersteld van zijn blessure aan zijn hoofd van vorige week, voor Wouter van Ginkel waarbij een oude blessure weer opspeelde. In de 85ste minuut volgt dan helaas de 1 -2. Een trap naar voren door een BSC-speler wordt, door het op dat moment naast elkaar opererende duo van DWO, niet goed beoordeeld. Een BSC-speler speelt de bal vervolgens naar de rechter vleugelspeler die met een hard schot in de verre hoek doel treft. Vlak daarna komt een BSC-speler nog oog in oog te staan met keeper Jim maar deze komt als winnaar uit de strijd. In de slotminuut is er dan nog een laatste kans voor DWO om eventueel de gelijkmaker te maken van buiten de zestien door middel van een directe vrije schop maar de uitvoering hiervan had beter gemoeten. Eindstand 1 -2.