taverzo coachesEnjoy & Deploy Taverzo mag aankomend weekend in het Schotse Glasgow aantreden in de derde ronde van de ETTU Cup. Een mooie uitdaging voor de ploeg van coach Sven Groot. Tegelijk spelen beide hoofdklasse teams in Nederland om een plek in de Landelijke 3e divisie.

De ploeg zal die uitdaging echter wel zonder de coach moeten aangaan. Sven Groot: “Natuurlijk had ik hier graag bij geweest, maar ik heb met het thuisfront en teammanager Ruud van Graafeiland afgesproken dat ik op dit moment in Nederland blijf in verband met de zwangerschap van mijn vriendin. De kans is weliswaar klein dat we aanstaand weekend al ouders worden, maar ik wil zeker weten dat ik er bij kan zijn als het wel zover is.”

Zaterdag om 19:00 (20:00 Nederlandse tijd) zal de ploeg van de Schotten louter bestaan uit spelers uit het Verenigd Koninkrijk. David McBeath (255 WR) heeft de rol van kopman overgenomen van de Europese Chinezen He Zhiwen en Bai He. Beide spelers zullen door gewijzigde regelgeving in Frankrijk alleen nog maar uitkomen voor hun Franse clubs. Het team uit Schotland heeft naast McBeath de beschikking over de schotten Craig Howieson (477 WR), Calum Main en Yaser Razouk. Teammanager Ruud van Graafeiland die zich samen met coach Sven Groot heeft voorbereid op de wedstrijden zegt uit te kijken naar de ontmoetingen in Glasgow en de return op 17 December in Zoetermeer: “Tegen dit team zijn er zeker kansen, het zijn stuk voor stuk harde werkers die er voor zullen gaan en die we zeker niet mogen onderschatten.”
Het team zal bij de reis naar Glasgow worden vergezeld door een 15 tal supporters.


Finaledag voor hoofdklasse teams

Beide hoofdklasse teams van Taverzo zullen de steun van de overgebleven supporters goed kunnen gebruiken. Om 16:00 in Schiedam zullen zowel team 2 en 3 tegen een team van Alexandria strijden om een plek in de Landelijke 3e divisie. Team 2 plaatste zich conform verwachting overtuigend en eenvoudig voor de finale. Team 3 was veel minder zeker van haar zaak na de 5-5 in de uitwedstrijd. In Zoetermeer liet het team zich van haar beste kant zien. Na een 0-1 achterstand werden maar liefst 8 partijen op rij gewonnen, waarbij de drie winstpartijen van Elten Roos opvallend waren. 

 

Fotograaf: Ron Jenner, op de foto Sven Groot (rechts) en Ruud van Graafeiland (Links).

 

-advertenties-

-goede doel-