DWO moest in de competitiewedstrijd tegen v.v. Koudekerk (KDK) uit Koudekerk aan den Rijn de punten delen, eindstand 2-2. De ploeg kon de 1-0 voorsprong van de eerste helft niet vasthouden en zag in de laatste 20 minuten de wedstrijd kantelen.

DWO 2In de 7e minuut komt de eerste mogelijkheid op naam van Wouter van Ginkel wiens kopbal na een voorzet van Kevin de bovenkant van de lat schampte. Dicenzo Tjin is in de minuten daarna betrokken bij het opzetten van twee prima aanvallen, waar helaas verder niets uit kwam. In de 17e minuut krijgt KDK een directie vrije trap die van richting wordt veranderd tot corner. De voorste linie van DWO staat scherp en wordt in deze fase van de wedstrijd meerdere keren afgevlagd voor buitenspel. In de 23ste minuut is het Joep Roovers die alleen op het doel goal afgaat van keeper Michael Kneulman, maar kan de opspringende bal niet lekker meenemen. Een minuut later wordt een voorzet van Joep geblokt door een KDK speler na een veelbelovende aanval.

In de 29ste minuut waren twee doorgebroken aanvallers van DWO al op weg naar het vijandige doel maar deze aanval werd terecht afgevlagd voor buitenspel omdat de speler die in buitenspel positie liep juist de bal aannam. Het tafereel had een beetje weg van de miscommunicatie tussen Gerard Kemkers en Sven Kramer na diens wissel op de 10 kilometer in Vancouver. In de 33ste minuut is de 1 – 0 in de maak. Wouter Bakker schiet de wedstrijd bal, gesponsord door Ria Bakker, na een prima pass van Jersylee Riley netjes langs de keeper. Een verdiende voorsprong want DWO heeft meer balbezit en is vaker op de helft van Koudekerk te vinden. Na dit doelpunt heeft DWO de selectie van KDK in de houtgreep, maar kan dit niet doorzetten. Het slotoffensief is voor KDK. Een directe vrije schop op de 16 recht voor het goal van DWO heeft gelukkig geen nadelige gevolgen. Een verdiende ruststand van 1-0.

Twee ongewijzigde ploegen beginnen aan de tweede helft. In de 62ste minuut kopt Daniel van Hek over na een goede voorzet van Floyd Persson. Hoewel DWO meer recht heeft op de 2-0 scoort Koudekerk in de 71ste minuut de 1-1. Als je ze zelf niet maakt dan maakt de tegenstander ze wel.
In de 80ste minuut is het Wouter van Ginkel die de 2-1 binnenschiet na een voorzet van de ingevallen Dylan Flohr. In de 83ste minuut is het vervolgens KDK dat een schot voor het doel langs ziet gaan. In de slotfase maakt DWO het zichzelf onnodig weer moeilijk. Helaas een terugkerend beeld van de laatste weken. In de 88ste minuut maakt een DWO verdediger binnen het strafschopgebied hands uit een voorzet van KDK en dat mag nu eenmaal niet. De penalty die volgt wordt goed ingeschoten. In de 90ste minuut verricht Jim van der Leer nog een uitstekende redding op een inzet van een KDK speler want anders zou KDK er nog met de winst vandoor zijn gegaan. Eindstand 2-2.

DWO speelt d.d. 2 december om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen FC Oudewater.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.