za1 2017 12 16 1Zaterdag werd de competitiewedstrijd tegen v.v. Kagia (KG) uit Lisserbroek gespeeld. KG is voor velen een oude bekende, want wie herinnert zich niet het seizoen 2013-2014 waarin s.v. DWO in een kampioenspoule met v.v. Kagia en SEV uiteindelijk won en promoveerde naar de 2e klasse.

Beide ploegen begonnen deze middag aan de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. In de huidige competitie ontlopen beide clubs elkaar nauwelijks. Beide ploegen hadden voor deze wedstrijd 15 punten uit 11 wedstrijden, met evenveel winst, verlies en gelijke spelen. Het doelsaldo was ook nagenoeg gelijk +6 (v.v. Kagia) en +5 (s.v. DWO). Om aansluiting te houden met de bovenste plekken is het voor beide ploegen bijzonder welkom om de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend af te sluiten.

In de 4e minuut is er een aanval van KG over links. De voorzet komt bij Joey van Beelen, die helemaal vrij staat en zelfs nog tijd had om zijn moeder te bellen. Joey van Beelen scoort vervolgens simpel met een schot vanaf 8 meter. Tussenstand 1 – 0. Drie minuten later geeft Wouter van Ginkel een lage voorzet maar de bal bereikt niet Jeroen Farber. In de 9e minuut schiet KG een directe vrije schop vanaf de 16 meter over. Vervolgens wordt in de 13e minuut een doelpunt van KG afgekeurd vanwege buitenspel. Ook bij DWO wordt een enkele aanval afgevlagd voor buitenspel. In de 17e minuut komt dan eindelijk het eerste plaagstootje van DWO door middel van een zachte kopbal van Jeroen Farber. DWO komt twee minuten later erg goed weg als een kopbal van een KG speler op de paal belandt van het goal van DWO. In de 21ste minuut volgt er op identieke wijze als bij de eerste goal van KG een aanval vanaf links. Een KG speler zet de bal voor maar nu is het echter een eigen DWO speler die keeper Jim van der Leer passeert. Tussenstand 2 – 0. De twee voorhoedespelers van KG zorgen bij de achterhoede van DWO voor problemen.
Arie van der Padt kwam vervolgens met enkele omzettingen o.a. in de verdediging en het middenveld. En dat was de ommekeer in de wedstrijd. In de 28ste minuut passt Joep Roovers op Kevin Mbemba. Hij draait naar binnen en zijn schot met curve wordt stijlvol door de keeper van KG uit de kruising geplukt. Te vergelijken met de redding van Maarten Stekelenburg tijdens de wedstrijd van Nederland tegen Brazilie op de inzet van Kaka tijdens het WK 2010 in Zuid Afrika. De belangrijke aansluitingstreffer komt in de 33ste minuut tot stand. De opkomende Wouter Bakker passt de bal in de diepte op Jeroen Farber, die de uitkomende keeper omspeelt en met een lage schuiver binnenschiet voordat een KG verdediger de bal nog kan toucheren. DWO sluit de resterende minuten van de eerste helft met een goede fase af. DWO gelooft er weer in. De onderlinge wilskracht om voor elkaar te strijden was op het veld duidelijk te zien. Ruststand 2 – 1.

De regie in de tweede helft was in handen van DWO. KG was in de tweede helft niet echt gevaarlijk meer behalve in de slotminuten. In een tijdsbestek van tien minuten ontstaan er vijf gevaarlijke momenten voor het goal van KG. Een goede aanval van DWO stokt in de 49ste minuut na een overtreding op de goed doorgelopen Yorick Moors. Twee minuten later volgt er een goede aanval, via Marwan Moradi en Jeroen Farber, die eindigt met een voorzet op Wouter van Ginkel die naast schiet. In de volgende aanval schiet Marwan Moradi snoeihard naast. Een minuut later volgt er een te gehaast schoot van Wouter van Ginkel wat niet tussen de palen belandt. Powerplay van DWO. In de 54ste minuut gaat Jeroen Farber alleen op de keeper af en wacht vervolgens te lang met het beslissende schot zodat zijn inzet wordt getoucheerd tot corner. Wie haalt de trekker over? Het antwoordt komt in de 63ste minuut. Een vrije trap op links van Joep Roovers wordt uiteindelijk door Daniel van Hek bij de tweede paal binnen gekopt. Tussenstand 2 – 2. Deze fantastische fase in de wedstrijd van DWO wordt in de 65ste minuut afgesloten met een schot van Jeroen Farber tussen de palen maar belandt in de handen van de keeper. DWO smijt met haar krachten en het gevaar is dan ook dat we niet moeten gaan inzakken. De aanval is de beste verdediging zou ‘de nummer 14’ hebben gezegd en een reden temeer om een overwinning te behalen. Kevin Mbemba lost een volleyschot in de 72ste minuut, maar helaas niet tussen de drie witte stangen. De 2- 3 voorsprong volgt na een corner van Joep Roovers. Bij de eerste paal springt een DWO speler over de bal waarna de bal opspringt en uiteindelijk door Wouter van Ginkel wordt ingekopt. Een meer dan verdiende voorsprong voor DWO. De ingebrachte Dylan Flohr wacht bij een volgende aanval te lang met zijn schot op het goal, waardoor zijn inzet wordt verwerkt tot corner. De slotminuten zijn echter voor KG. Een schot van een KG speler wordt door keeper Jim van der Leer voor alle zekerheid tot corner verwerkt. De daaropvolgende corner levert wel spanning op maar geen doelpunt. Ruimschoots in blessuretijd maakt de goed fluitende scheidsrechter, de heer D. Kaijen een einde aan deze wedstrijd. Eindstand 2 – 3.

Conclusie is dat DWO verdiend heeft gewonnen. De mannen van Arie van der Padt en zijn overige stafleden hebben na de omzetting veerkracht getoond en waren bereid om voor elkaar te strijden. Het geloof in een overwinning was te zien in een zeer goede tweede helft. Deze positieve aandachtspunten worden meegenomen tijdens de tweede seizoenshelft.

De eerste competitiewedstrijd is thuis op 27-01-2018 om 14.30 tegen de Leidse Studenten Vereniging (LSVV ‘70) uit Leiden.
In de tussentijd speelt DWO de volgende 3 oefenwedstrijden: zaterdag 13-01-18 thuis tegen R.K.S.V. GDA om 13.00 uur; dinsdag 16-01-2018 thuis tegen K.R.S.V. Vredenburch om 20.00 uur en zaterdag 20-01-18 uit tegen v.v. Loosduinen om 14.30 uur.