FCZAfgelopen zondag moest FCZ thuis aantreden tegen HOV/DJSCR uit Rotterdam. Bij winst zouden de Zoetermeerders zich aansluiten bij de subtop in 3C.

FCZ was erop gebrand om de laatste wedstrijd voor de winterstop goed af te sluiten en begon de wedstrijd meteen scherp met goed en verzorgd voetbal. Laagvlieger HOV/DJSCR had in de beginfase moeite om het tempo van FCZ bij te houden. FCZ kwam vrij makkelijk op een 1-0 voorsprong door spits Houssain Zeryou. HOV/DJSCR deed kort daarna wat terug en maakte de gelijkmaker. FCZ toonde veerkracht en kwam door wederom Houssain Zeryou op voorsprong (2-1). Helaas liet de verdediging van FCZ te vaak steken vallen waardoor de Rotterdammers zelfs op 2-2 kwamen. Na de 2-2 schakelde FCZ een tandje bij en kon het vrij gemakkelijk uitlopen naar een verdiende 4-2 eindstand (Kevin van der Silk en Samir Oulhani).

FCZ sluit het eerste seizoenshelft af met een keurige 5de plek (20 punten) in de 3de klasse C. De eerst volgende wedstrijd na de winterstop moeten de jongens van trainer Fouzie uit naar ASW in Waddinxveen (28 januari).

Verslag : Rewin Hoeblal

-advertenties-

-goede doel-