MAEXOm de groei van de werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking of anderszins een afstand tot de arbeidsmarkt te bevorderen, hebben wethouders uit de regio een intentieverklaring getekend samen met en ter ondersteuning van de MAEX.

De MAEX is een digitaal platform waar sociaal ondernemers zichtbaar worden voor overheid, fondsen en bedrijfsleven. Door het platform kunnen de initiatieven onder de aandacht van een breder publiek komen. De intentieverklaring werd getekend door de wethouders met sociale zaken in hun portefeuille, uit de arbeids-marktregio’s Haaglanden en Zuid-Holland Centraal, waaronder de Zoetermeerse wethouder Taco Kuiper.

"Goed dat we nu met al deze gemeenten uit twee arbeidsmarktregio’s één digitaal platform gaan ontwikkelen met alle ‘sociaal ondernemers’ die hier actief zijn. Dat is goed nieuws voor de mensen met minder kans op betaald werk", aldus Taco Kuiper.

De bestuurders en de MAEX hebben afgesproken om er in ieder geval voor te zorgen dat het komende jaar een honderdtal extra profielen van sociaal ondernemers uit de twee regio’s op het platform zichtbaar worden. In een later stadium zal vervolgens bekeken worden hoe de MAEX een rol kan spelen binnen het gemeentelijk beleid.

-advertenties-

-goede doel-