gymworldDe gemeenteraad is gister in de raadsvergadering unaniem akkoord gegaan met de komst van Gymworld, al kost dit ruim meer dan begroot. De raad trok 5 miljoen extra uit voor de nieuwe gymhal. De kosten van de bouw van de hal zijn gestegen door de aantrekkende economie.

Voor de bouw en inrichting van de nieuwe sporthal wordt nu 14,8 miljoen euro uitgetrokken, ook de jaarlijkse exploitatiekosten zullen stijgen. In de oude Raadzaal werd wellicht voor het laatst vergaderd door de raad, voor ook de raad zal verhuizen naar het splinternieuwe Stadhuis-Forum. Naast de raadsleden waren er ook veel sporters en jongeren aanwezig, die gespannen meeluisterden naar de debatten over de toekomst van ‘hun’ sporthal.

Al in mei 2016 werd de begroting voor de bouw van de gymhal vastgesteld, maar hier kwam geen geldige inschrijving op binnen. Vorig jaar stegen de bouwkosten door het aantrekken van de economie en werd duidelijk dat het bouwen van Gymworld fors duurder zou worden.

Wethouder Margreet van Driel (sport) is blij dat de Gymhal er toch kan komen: “Sport verbindt en het turnen zit bij Zoetermeerders in het DNA. We hebben al heel lang topverenigingen in de stad, die zowel breedtesport als topsport bieden”. De wethouder wil snel aan de aanbesteding beginnen, zodat dit traject binnen 3 tot 4 maanden kan worden afgerond. Mogelijk kan dan nog dit jaar met de bouw worden begonnen.

De verwachting is dat het ledenaantal van de betrokken verenigingen blijft groeien, zoals dat nu al het geval is. Gymworld wordt ook uitgebreid met een zelfstandige fysiotherapiepraktijk, die toegankelijk wordt voor leden van de verenigingen maar ook voor niet-leden.

-advertenties-

-goede doel-