NLdoet Logo grootHet Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in Zoetermeer zijn er heel veel grote en kleine klussen waar uw hulp heel welkom is!

NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Via de website van NLdoet kunt u kijken welke klussen er bij u in de buurt worden uitgevoerd. Zo kun je bijvoorbeeld helpen timmeren voor een Theetuin bij de Hof van Seghwaert, wordt er een gezellige High tea verwenmiddag bij Welthuis en zoekt Stichting Iedereen een maaltijd hulp bij het vervangen van een keukenblok.

IMG 7333NLdoet in de Natuurtuin Zoetermeer

De Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer doen ook dit jaar weer mee. Op deze dagen leggen vrijwilligers van NLdoet de laatste hand aan de Natuur- en Landschappentuin Zoetermeer voordat dit prachtige stukje Zoetermeer na de winterrust weer opengesteld wordt. Er wordt gewerkt aan de nieuwe insecten- en bloemenweide, het griend, paden verharden, snoeien enz. Kinderen onder begeleiding zijn welkom.

Aanmelden via NLdoet.nl of bel met 0612080764

NL-doet Het Struweel van Seghwaert

Recent is aan de Hof van Seghwaert het Struweel van Seghwaert toegevoegd. Het is de bedoeling dat hier een bijen- en vlinderidylle wordt vormgegeven. In het kader van NL-Doet op 9 en 10 maart kunt u zich als vrijwilliger opgeven om mee te helpen. Er worden nieuwe fruitbomen geplant, evenals bijen- en vlinderplanten.

Aan het einde van de middag is een groot deel van de vlinderidylle aangelegd en is de Hof van Seghwaert klaar voor het nieuwe seizoen. De ingang van de boomgaard bevindt zich op de parkeerplaats op de hoek van de Appelgaarde en de Gaardedreef

Aanmelden voor dit NL-doet- project kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-