2ADFE9CCKinderen van de Pïëzo TalentenAcademie sector Gezondheidszorg hadden een leerzaam uitje naar Corpus waar ze interactief leerden over het menselijk lichaam. Wat ze daar tijdens deze reis door de mens zagen, herkenden ze al uit eerdere gastlessen en werkbezoeken.

In de afgelopen periode hebben de kinderen veel geleerd over beroepen in de gezondheidszorg door gastdocenten en werkbezoeken. In het oog werd de gastles van de huisarts herinnerd, waar kinderen leerden over het beroep van huisarts en waar ze zelf ontdekten hoe een pupil verandert door verandering van licht. En de kijkoperatie van een knie bij de open dag in het LangeLand Ziekenhuis werd herbeleefd toen de kinderen in Corpus in de knie stonden. Na de certificaatuitreiking van de TalentenAcademie was een reis door de mens bij Corpus de kers op de taart.

Vanaf 7 mei starten er nieuwe TalentenAcademies in Palenstein en Oosterheem voor kinderen van 9 tot 14 jaar. Op maandag gaat het bij de sector Techniek onder meer over robots bouwen en beroepen in de autotechniek. Op woensdag bij de sector Infrastructuur gaat het over het vliegveld en wie daar allemaal werken en wat er gebeurt in de wegenbouw. Mail of bel voor meer informatie over de TalentenAcademie Palenstein naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   079-888550 en voor de TalentenAcademie Oosterheem naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  06-36211905.

-advertenties-

-goede doel-