De Zoetermeerse dag van de teckel is in de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een evenement waar vele teckelliefhebbers uit Nederland en ver daar buiten op af komen. Op de 5e editie van de Teckeldag wordt komende zaterdag weer flink uitgepakt met activiteiten.

Zaterdag 5 mei verwacht de Dorpsstraat weer ruim 500 deelnemende teckels met hun baasjes te verwelkomen. De dag wordt georganiseerd door Patricia Tjepkema van ’t Dierenparadijs, die elk jaar weer haar best doet om leuke teckelactiviteiten op het programma te zetten.

Er is een teckelbraderie met ruim 25 kramen, een teckelfotograaf en teckelspeelplaats. Heel veel teckel gerelateerde bedrijven en instanties zoals een dierenarts,  teckelhotel, teckelfokkers geven informatie aan het publiek.

De dag begint om 11:00 en duurt tot 16:00

Eén van de hoogte punten is ieder jaar weer de teckelwandeling. De wandeling start om 13:30 vanaf de oude kerk en eindigt ruim een uur later bij het openlucht theater tegen over het CKC, hier wordt de grote Teckelgroepsfoto gemaakt.

Record als afsluiting

Als afsluiting van de dag wordt er een recordpoging gedaan: zoveel mogelijk teckels schuiven tegelijk aan bij het grootste Royal Canin teckeldiner. Terwijl de honden heerlijk van het diner genieten kunnen de baasjes mooi leuke foto’s maken van hun teckel.

 

Video door: Jacques van Herten, www.youtube.com/channel/

-advertenties-

-goede doel-