De gemeente gaat kentekens fotograferen op de rotonde Aïdaschouw/Zwaardslootseweg om de verkeersveiligheid in kaart te brengen. Er zal op drie punten worden gefotografeerd. Ook wordt er gekeken naar hoe de bus invoegt en naar oversteekgedrag op drie andere straten.

 verkeeer1
 Elke middag vast vanaf kruising Europaweg/Zwaardslootseweg

 

Op de rotonde bij De Sniep (Aïdaschouw) in De Leijens worden vanaf maandag 2 juli een week lang cameraopnames gemaakt om de verkeersveiligheid in beeld te brengen. De gemeente heeft diverse signalen ontvangen dat met name de fietsoversteek over de Zwaardslootseweg verkeersonveilig zou zijn en dat hier zich regelmatig bijna-ongevallen voordoen. Er wordt ook gekeken naar het invoegen van de bus vanaf de halte vlak voor de rotonde.

De gemeente gaat met de cameraopnames in beeld brengen wat de werkelijke verkeersveiligheidssituatie is. De gemaakte beelden worden alleen voor dit onderzoek gebruikt en zullen na het onderzoek vernietigd worden, zo laat de gemeente weten.

 

Onderzoek verkeersstromen

verkeer2Een tweede cameraonderzoek dat maandag 2 juli start is een onderzoek naar de doorgaande verkeersstromen rond het Woonhart. Bewoners geven aan dat de oversteek bij de Sartrezijde over het Broekwegpad in de ochtend helemaal vast staat met autoverkeer. Het onderzoek moet in kaart brengen waar de auto’s vandaan komen en heen gaan. Op drie punten worden kentekens gefotografeerd van passerende voertuigen. Deze locaties zijn: de oversteek bij de Sartrezijde, de Filmlaan en de Toneellaan.

 

 

Privacy

De gemeente laat weten dat alle beelden na deze verkeersanalyse zullen worden verwijderd. De foto's worden niet gebruikt voor andere doeleinden dan het in kaart brengen van de verkeersstromen. 

-advertenties-

-goede doel-