Molen de Hoop is als monument niet meer weg te denken uit Zoetermeer. Op de Open Monumentendag Zaterdag 8 september zijn bezoekers van harte welkom om onder het genot van muziek en een gratis proeverij te genieten van alles wat de molen te bieden heeft.

Molen De Hoop

Het is één van de weinige (rijks-)monumenten die Zoetermeer als relatief jonge stad rijk is en door de lokale bevolking als nummer 2 van 'The Old Five' benoemd. De molen dateert uit 1897 en werd gebouwd op de plek waar al sinds de middeleeuwen een molen had gestaan. Sinds de jaren ‘80 is Stichting Molen De Hoop eigenaar van de molen. De Stichting stelt het zich tot doel enerzijds de molen in goede (werkende) staat te onderhouden en anderzijds deze maximaal ter beschikking te stellen van de Zoetermeerse bevolking voor educatieve doelstellingen en ter ondersteuning van het historisch besef.

Natuurlijk doet de molen ook dit jaar weer mee met de Open Monumentendag, waarbij landelijk talloze monumenten hun deuren openen voor het publiek.

dddddd

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur aan de Eerste Stationsstraat 37a te Zoetermeer. Kijk rustig rond of doe mee aan een van de interessante rondleidingen door de molen. De rondleiders beantwoorden graag uw vragen.

De vrijwilligers zorgen weer voor gezellige muziek in en rond de molen en de wieken zijn feestelijk versierd. Zij bieden u gratis een mooie proeverij aan van bakproducten, gemaakt met ingrediënten uit onze molen. Koffie, thee en limonade zijn erbij. De ingrediënten kunt u natuurlijk ook kopen in de molenwinkel! Deze is, zoals elke vrijdag en zaterdag, geopend van 11 tot 17 uur.

Kortom: genoeg redenen om even binnen te lopen!

www.molendehoopzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-