20180929 133376Het historisch festival begon dit jaar al op vrijdag met een speciaal diner en twee uitvoeringen van de musical 'De Slag bij Zoetermeer'. Het hele weekend profiteerde het festival volop van het prachtige zonnige weer en liet weer vele bezoekers genieten van historie en activiteiten.

Het Historisch Festival brengt de geschiedenis van Zoetermeer op een bijzondere manier onder de aandacht. Geschiedenis vanaf de middeleeuwen, met ridders en vikingen, maar ook wat recenter zoals de Slag bij Zoetermeer en bevrijding van Leiden in 1574. Dat Zoetermeerders belangstelling hebben voor hun geschiedenis blijkt wel uit de grote aantallen bezoekers die het festival bezochten. De tribunes rond de arena en het podium zaten keer op keer vol en ook de markt met kraampjes en de optredens op het Dobbe-eiland werden goed bezocht.

20180930 133542  Historisch feest 2018 30 september 2018 3 van 19 

Dat de 'prins op het witte paard' echt bestaat en niet zomaar een sprookje is bewees Duane tijdens zijn bijzondere huwelijksaanzoek na de ridderspelen. Meer over dit aanzoek kun je hier lezen: Historisch-aanzoek-op-riddertoernooi

 

Foto ('s) door: Gerard van Warmerdam, meer foto's op: https://foto.vwarmerdam.nl/2018/Historisch-Zoetermeer/

Foto ('s) door: Jeroen Stahlecker

-advertenties-

-goede doel-