Tijdens de tiende editie van het Nederlands Thrillerfestival vindt zondag 28 oktober in het Stadstheater een groots Boekenfestival plaats. Aan een 20-tal tafels in de benedenfoyer zullen deze zondagmiddag tientallen auteurs hun werken presenteren.

J. Sharpe, Hilda Spruit, Patricia Verlinde, Mark van Dijk, Pepper Kay, Daniël Meyer, Koen Romeijn, Dick v.d. Bosch, Rik Raven, H.M. Bootsman, Marieke Frankema, David v.d. Bosch, Suzanna Esther en vele anderen zijn present op het Boekenfestival.
Enkele auteurs zullen tussentijds in een rustig hoekje voorlezen uit eigen werk, zoals Marieke Frankema uit haar kinderboek ‘Hotel Silvermaen’ en verder onder meer Hilda Spruit, Daniël Meyer en Yvonne Franssen.

DoodgewoonIn de Kleine Zaal worden lezingen door 5 auteurs verzorgd. Voor het voetlicht treden deze zondagmiddag:
Carla Scheepstra, 12:15 uur:
Zij schreef een YA Fantasy – “Doodgewoon” - over de dood: dat dit niet het einde is en wat er dan gebeurt op een kerkhof…..


Garvin Pouw, 13:00 uur:
Auteur van “Schaduwkoningin”. Garvin Pouw zal graag vertellen over de duisternis in zijn boek. Hij is in korte tijd meerdere keren genomineerd voor een Fantasy boekprijs.


Han Thomas, 13:45 uur:
Ofwel: De Nederlandse Dan Brown en auteur van “Het Darwin Dilemma”. Bestempeld als on-Nederlands goed, dit debuut van Han Thomas.


Boris Dittrich, 15:15 uur:
Dittrich heeft twee non-fictie boeken en vijf thrillers geschreven. Zijn boek “W.O.L.F.” werd door de Vrij Nederland Thriller en Detective Gids van 2016 tot beste Nederlandse thriller van dat jaar uitgeroepen.


Marc Kerkhofs, 16:00 uur:
Vlaamse auteur van “Beet”: een roman met een vleugje thriller en fantasie. Het wordt ook wel een thriller met tanden genoemd.

 

Om 14.30 uur wordt in de Kleine Zaal de winnaar bekend gemaakt van de Gouden Vleermuis 2018. Deze wordt uitgereikt door wethouder Robin Paalvast. Voor de jeugd wandelen er deze zondagmiddag in en om het Stadstheater diverse spannende figuren rond. Zij gaan graag met wie dat wil op de foto!

De activiteiten vinden plaats tussen 12.00 en 17.00 uur en de toegang is gratis.

 

-advertenties-

-goede doel-